Νέα πράξη νομοθετικού περιεχόμενου για τις διαθεσιμότητες - Κόβουν ολόκληρους μισθούς εργαζομένων και απειλούν με διώξεις!

Πολιτική

Εντείνει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ τους άθλιους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που εμπίπτουν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αναρτήθηκε σήμερα Τετάρτη στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, απειλεί από παρακράτηση του συνόλου των αποδοχών των εργαζομένων μέχρι και την μην καταβολή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (χρηματοδότηση από κρατικό προϋπολογισμό) στους

δήμους.

Επιπλέον, απειλεί ακόμα και τους εργαζόμενους στα λογιστήρια των υπηρεσιών του δημοσίου με διώξεις, εάν οι πληρωμές στους συναδέλφους τους γίνονται εκτός του μηχανισμού της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών! Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν στόχο την εφαρμογή του νόμου για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις, αλλά και την υποχρεωτική καταβολή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής.

Ειδικότερα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρει: «Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στέλνει στην Ενιαία Αρχή πληρωμής την λίστα με τους υπαλλήλους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα ή αργία. Η Ενιαία Αρχή Πληρωμής ελέγχει αν αυτοί οι υπάλληλοι πληρώνονται με το 75% των αποδοχών τους. Αν παραβιάζεται ο νόμος και δεν πληρώνονται με το 75% αλλά με το 100%, η Ενιαία Αρχή Πληρωμής υποχρεούται να προβεί σε προσωρινή παρακράτηση του συνόλου των αποδοχών για όσο διάστημα ο νόμος δεν τηρείται».

Η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν απογραφεί γίνεται υποχρεωτικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής:

Τα φυσικά πρόσωπα (δηλαδή οι υπάλληλοι των λογιστηρίων των υπηρεσιών και όσοι άλλοι εμπλέκονται) που παραβιάζουν το νόμο και πληρώνουν τους υπαλλήλους εκτός Ενιαίας Αρχής Πληρωμών αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες: Απιστία σχετική με την Υπηρεσία, Παράβαση καθήκοντος και Παρότρυνση υφισταμένων και ανοχή.

Για τα Νομικά Πρόσωπα που κάνουν το ίδιο δεν θα τους καταβάλλεται η μισθοδοσία προσωπικού ή θα τους παρακρατείται το ανάλογο ποσό από τις επιχορηγήσεις που παίρνουν.

Για τους ΟΤΑ που πληρώνουν το προσωπικό τους εκτός Ενιαίας Αρχής Πληρωμής θα τους παρακρατείται μέρος ή το σύνολο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και Επιχορηγήσεων. Επίσης, δεν θα τους δίνεται έγκριση να προσλάβουν συμβασιούχους.

Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία των δήμων δεν έχει δώσει στοιχεία για τους υπό διαθεσιμότητα - απόλυση εργαζόμενους. Απέναντι σε αυτό, η συγκυβέρνηση έχει ξεκινήσει τους εκβιασμούς, αρχικά με την πρόβλεψη ότι θα μπουν σε διαθεσιμότητα όλοι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εκτός ΑΣΕΠ, ακόμα και εκείνοι που δεν εμπίπτουν στο νόμο.

902.gr

Tags: Πράξη νομοθετικού περιεχομένουΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡΕθνικό τυπογραφείοεργαζόμενοιδιώξειςαπολύσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα