Συνελήφθη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Συνελήφθη πριν από λίγο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην βίλα του στη Βάρη. Μεγάλη ομάδα αστυνομικών έφτασε στο σπίτι του και ζήτησε από την πολυμελή ομάδα των φρουρών του να του πουν να παραδοθεί.

Με εντολή του εισαγγελέα, οι αστυνομικοί κάνουν έρευνα στην οικία του Λαυρεντιάδη.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά από εμπεριστατωμένο πόρισμα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση και ένταλμα το οποίο εξέδωσε με βάση το τελευταίο η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη.

Ο

Λαυρεντιάδης κατηγορείται για απάτη και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ότι σύστησε εγκληματική οργάνωση της οποίας υπήρξε αρχηγός. Οι κατηγορίες αφορούν στα 700 εκατ. που υπεξαίρεσε από την PROTON BANK δίνοντας δάνεια σε εταιρείες του ομίλου του.

Να σημειώσουμε ότι τα 700 εκατ. της υπεξαίρεσης Λαυρεντιάδη, με το νόμο Βενιζέλου, τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός. Τα 100 από αυτά μάλιστα δόθηκαν στη τράπεζα ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε στείλει επιστολή στον Βενιζέλο λέγοντας ότι η χρηματοδότηση είναι παράνομη. Ο Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, προχώρησε πάραυτα στη χρηματοδότηση και στη συνέχεια πρόσθεσε άρθρο στο νόμο 4002/2011 για τις συντάξεις, με τον οποίο αυτοαμνηστεύεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα