ΙΚΥ: Προυποθέσεις και δικαιολογητικά για χορήγηση υποτροφίας σε επιτυχόντε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και φοιτητές

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

ΙΚΥ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) χορηγεί υποτροφίες και βραβεία σε φοιτητές Πανεπιστημίων / Τ.Ε.Ι που διακρίθηκαν :
α) Στις εξετάσεις Εισαγωγής στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
β) Στην Επίδοσή τους στα εξάμηνα σπουδών.

Ειδικότερα,
Η υποτροφία για κάθε δικαιούχο συνίσταται σε εφάπαξ χορήγηση χιλίων τετρακοσίων εξήντα επτά Ευρώ και τριάντα

πέντε λεπτών (€1.467,35).
Τα βραβεία συνίστανται σε χορήγηση ειδικού διπλώματος και εφάπαξ ποσού διακοσίων ενενήντα τριών Ευρώ και σαράντα επτά λεπτών (€ 293,47) με σκοπό την αγορά επιστημονικών βιβλίων του γνωστικού αντικειμένου τους.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την απονομή των υποτροφιών και βραβείων (όπως περιγράφονται ανωτέρω) οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες γενικές και ειδικές προϋποθέσεις:

Ι. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
1. Να έχουν ελληνική Εθνικότητα ή Ιθαγένεια.
2. Το προσωπικό τους εισόδημα να μην υπερβαίνει ετησίως τις δώδεκα χιλιάδες Ευρώ (€12.000) και το οικογενειακό τους τις πενήντα τρεις χιλιάδες Ευρώ (€ 53.000). Το όριο του οικογενειακού εισοδήματος προσαυξάνεται κατά χίλια πεντακόσια Ευρώ (€1.500) για το δεύτερο και τρίτο τέκνο και κατά τρεις χιλιάδες Ευρώ (€ 3.000) από το τέταρτο και άνω.
3. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΒΑΘΜΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ 8,50, ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΩ.
4. Να έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τον παρόντα Κανονισμό.

ΙΙ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
1. Για τις υποτροφίες εισαγωγής:
i.Να έχουν επιτύχει με την πρώτη συμμετοχή τους στις Γενικές εξετάσεις εισαγωγής, με μόρια εισαγωγής τουλάχιστον 19.200 (με άριστα τα 24.000), 17.600 (με άριστα τα 22.000), 16.100 (με άριστα τα 20.000) και να έχουν εγγραφεί ως πρωτοετείς στο Τμήμα ή τη Σχολή που εισήχθησαν.
ii. Φοιτητής που ενώ πέτυχε σε ορισμένο Τμήμα ή Σχολή και μετεγγράφηκε (με πρόβλεψη νόμου), σε αντίστοιχο άλλου Πανεπιστημίου/ ΤΕΙ διεκδικεί την υποτροφία ή το βραβείο από το Τμήμα ή τη Σχολή στην οποία πέτυχε.

2. Για τις υποτροφίες επίδοσης:
Να έχουν επιτύχει μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 6,51 σε κλίμακα βαθμολογίας 0-10 σε όλα τα μαθήματα του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών, εντός της πρώτης ή τουλάχιστον της πρώτης και της δεύτερης εξεταστικής περιόδου του ακαδ. έτους για το οποίο χορηγείται η υποτροφία (άρθρο 23 του ν. 2413/17-6-1996).
Ειδικότερα, για τη χορήγηση ή μη της υποτροφίας λαμβάνονται υπόψη τα συγκεκριμένα μαθήματα του προβλεπόμενου προγράμματος σπουδών κάθε ακαδ. έτους.
Στην περίπτωση

Keywords
Αναζητήσεις
ικυ προυποθεσεις για υποτροφιες
Τυχαία Θέματα