Η σύνοδος κορυφής της «Ομάδας των 7» αντιμέτωπη με πλειάδα κρίσεων

Διαδηλωτές ανεβαίνουν βουνά, τις Αλπεις συγκεκριμένα, για να μπορέσουν να φτάσουν πιο κοντά στους G7.

Η Αγγελα Μέρκελ υποδέχεται σήμερα τους ηγέτες της «Ομάδας των 7» για μία σύνοδο κορυφής που έχει να αντιμετωπίσει πλειάδα κρίσεων, από τα προβλήματα της Ελλάδας μέχρι τη σύρραξη στην Ουκρανία και τη διεθνή τρομοκρατία, υπό τη σκιά του μεγάλου απόντος, του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Θα είναι η τρίτη σύνοδος που διεξάγεται χωρίς τον Πούτιν, μετά τον αποκλεισμό του από το σχήμα της «Ομάδας των 8» έπειτα από την προσάρτηση της Κριμαίας, τον Μάρτιο 2014.

Σημειώνεται πως το πρωί έφτασε στη Βαυαρία ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στην κοινότητα Κρουν των βαυαρικών Άλπεων, όπου βρίσκεται ο Πύργος Ελμάου. Εκεί θα φιλοξενηθεί αργότερα σήμερα η σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των επτά οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη.

Υπενθυμίζεται πως χθες σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις- Παρτενκίρχεν, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν, ενάντια στη Σύνοδο της «Ομάδας των 7».

An insane storm is coming now and there's lighting everywhere at the #g7 like captured in this picture pic.twitter.com/kUBmhqiXZN

— Luke Rudkowski (@Lukewearechange) June 6, 2015

Hiking through the Alps to block #G7 with around 500 #stopg7elmau protester - curious how far we get @Ruptly pic.twitter.com/qFGvHpsKEh

— denise reese (@denice_ruptly) June 7, 2015

ΑΠΕ ΜΠΕ

Tags: G7Ανγκελα ΜέρκελΣόιμπλε
Keywords
Τυχαία Θέματα