Γ, Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Πρόσκληση συνάντησης σε όλους τους αναπληρωτές, 31/1

Ανακοινώσεις

Γ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ

Πρόσκληση συνάντησης σε όλους τους αναπληρωτές

Πέμπτη 31-1, στις 7.00 μ. μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

Γενάρης του 2013, εν μέσω της σχολικής χρονιάς και εξακολουθούν να υπάρχουν πάνω 2000 κενές θέσεις εργασίας στα σχολεία, έχουν χαθεί εκατοντάδες χιλιάδες διδακτικές ώρες και η κυβέρνηση αρνείται να κάνει προσλήψεις, γιατί λέει «εξαντλήθηκαν οι πιστώσεις των αναπληρωτών». Τα κενά στο νομό Θεσσαλονίκης

συνεχίζουν να είναι πολλά, στις 15 Ιανουαρίου ήταν 127 με στοιχεία των Διευθύνσεων, ενώ στα σχολεία ειδικής αγωγής συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση να μην προσλαμβάνουν αναπληρωτές, 30 είναι οι αναπληρωτές που απουσιάζουν από τα τμήματα ένταξης στα σχολεία της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τα οποία και υπολειτουργούν γιατί προσλήφθηκαν ελάχιστοι αναπληρωτές. Η παιδεία στον προκρούστη των δημοσιονομικών στόχων κα προσαρμογών. Να μη ξεχνάμε ότι η ίδια είχε προαναγγείλει προσλήψεις 16500 αναπληρωτών και τελικά, έκανε 3500. Για του χρόνου ανακοίνωσε 2000 προσλήψεις, φανταστείτε, τελικά, τι θα κάνει !!

Παράλληλα, ολόκληροι κλάδοι –θεολόγοι, ξενόγλωσσης και μουσικής εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής– αφανίζονται από το δημόσιο σχολείο, ενώ ετοιμάζονται για τη χαριστική βολή με τις αυτόματες περικοπές μισθών κάθε φορά που δεν βγαίνουν τα νούμερα με βάση το τρίτο μνημόνιο, δρομολογούν αύξηση ωραρίου, αξιολόγηση-διαβάθμιση σχολείων σε «καλά», που θα υποχρηματοδοτούνται και «κακά», που θα φυτοζωούν.

Το σκηνικό της πλήρους εξαθλίωσης και εργασιακής ανασφάλειας ήρθε να συμπληρώσει η εγκύκλιος για τις άδειες, τις οποίες και πετσοκόβει, αλλά και: «δεν αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας το υπερβάλλον των 15 ημερών διάστημα αναρρωτικής άδειας, σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 657 και 658 του Αστικού Κώδικα, περί χρονικού διαστήματος αξίωσης καταβολής μισθού σε περίπτωση αναρρωτικής άδειας, και του αριθμ. 1470/22.08.2008 γνωμοδοτικού εγγράφου του Γραφείου Συμβούλου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., περί αδειών εκπαιδευτικών ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου».

Οι δαπάνες για την παιδεία μειώνονται συνεχώς, ενώ τα λεφτά υπάρχουν μόνο για τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες και για τα συμφέροντα αυτών μας θέλουν άνεργους, ελαστικά εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα.

Μπαίνει, λοιπόν, το ερώτημα : Εμείς τι κάνουμε ; Θα σκύψουμε το κεφάλι ή θα αντισταθούμε; Αν η απάντηση είναι η δεύτερη επιλογή, τότε πρέπει να σκεφτούμε με ποια μέσα, με ποιες μορφές οργάνωσης, με τι μορφές αγώνα, με τι στόχους και περιεχόμενο.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Χρειάζεται οργάνωση από τα κάτω, συντονισμός μεταξύ κλάδων και εργαζομένων, πολιτικοί στόχοι.

Το σωματείο θεωρεί ότι είναι καθήκον του να αναδείξει τα επείγοντα ζητήματα των αναπληρωτών. Γι’ αυτό καλεί όλους τους αναπληρωτές σε σύσκεψη, την Πέμπτη 31-1-2013. στις 7.00 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, όπου θα συζητηθούν αυτά, καθώς και μορφές και πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση των αναπληρωτών.

Τα Δ.Σ.

Tags: Θεσσαλονίκηαναπληρωτές
Keywords
Τυχαία Θέματα