Εξ αποστάσεως ΠΜΣ "Τέχνες στην Εκπαίδευση" (Δείτε τις ειδικεύσεις)

Σκοπός του προγράμματος

Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές.

Από την άλλη, το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων μέσα από (α) την παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας, (β) την ανάληψη ερευνών μικρής

κλίμακας στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων ή/και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας, και (γ) τη συμμετοχή σε σεμινάρια/συνέδρια ερευνητικού περιεχομένου.

Γενικά, ο συνολικός σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει το φοιτητή να γίνει σκεπτόμενο άτομο και επιστήμων παιδαγωγός.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε για την α) διαδικασία εγγραφής και β) τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστήμιο θα επικοινωνήσει μαζί σας!

Φόρτωση...

Στόχοι του προγράμματος

▸ Να προετοιμάζει στελέχη του εκπαιδευτικού συστήματος με βαθύτερη γνώση στις Τέχνες και στη διδακτική τους.
▸ Να παρακολουθούν την πορεία της σύγχρονης έρευνας στον τομέα της διδακτικής των Τεχνών και να εξοικειωθούν με τα απαραίτητα ερευνητικά και μεθοδολογικά εργαλεία.
▸ Να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις, μεθόδους και προσεγγίσεις που θα τους βοηθήσουν να καινοτομήσουν στον τομέα των Τεχνών και της διδακτικής τους.
▸ Να αποκτήσουν δεξιότητες για τη διαχείριση πρακτικών θεμάτων που άπτονται της διδακτικής των Τεχνών.
▸ Να επιλέγουν και να παράγουν διδακτικό υλικό βασισμένο στις τρέχουσες τάσεις διδακτικής της Μουσικής και των Εικαστικών Τεχνών.

Μαθησιακά Αποτελέσματα

✔ Να εμβαθύνουν στη βασική βιβλιογραφία της Κατεύθυνσης.
✔ Να κατανοήσουν βασικές έννοιες, αρχές και μοντέλα της Κατεύθυνσης που επέλεξαν και να μεταφέρουν αυτή τη γνώση στο σχολικό συγκείμενο.
✔ Να εξετάσουν κριτικά αποτελέσματα ερευνών στην Κατεύθυνση και τις προεκτάσεις τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα και το εκπαιδευτικό σύστημα.
✔ Να επισημάνουν προβλήματα στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και του συστήματος και να προγραμματίσουν έρευνα για την αντιμετώπισή τους.
✔ Να αναλύουν κριτικά εκπαιδευτικά προβλήματα εξετάζοντας τις κοινωνιολογικές, ψυχολογικές και φιλοσοφικές διαστάσεις τους και να σχεδιάσουν δράση για την αντιμετώπισή τους.
✔ Να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους που σχετίζονται με την Κατεύθυνση με στόχο τη βελτίωση υφιστάμενων πρακτικών ή την εισαγωγή νέων διαδικασιών.
✔ Να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό των πρακτικών που εφαρμόζονται στην Kατεύθυνση, π.χ. διοίκηση σχολείου, ποιοτική διδασκαλία, συνεκπαίδευση.
✔ Να εφαρμόζουν δεξιότητες που απέκτησαν για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων, π.χ. αξιολόγηση μαθητών/συστήματος/ προγραμμάτων, προγραμματισμός και λήψη αποφάσεων, επικοινωνία με εσωτερικά και εξωτερικά ακροατήρια, καθοδήγηση, επιμόρφωση και ανάπτυξη.
✔ Να αξιοποιούν το ανθρώπινο κεφάλαιο κατά την εισαγωγή καινοτομιών και την εισαγωγή νέων πρακτικών και διαδικασιών.
✔ Να ενεργούν ως φορείς αλλαγής και καινοτομίας και να στηρίζουν βελτιωτικές προσπάθειες.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Οι πτυχιούχοι του προγράμματος έχουν τις παρακάτω επιλογές:
1. Να επιδιώξουν διοικητική θέση σε επίπεδο σχολείου (π.χ. Διευθυντής, Βοηθός Διευθυντής) ή/και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (π.χ. Επιθεωρητής).
2. Να εργαστούν ως επιμορφωτές στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
3. Να καταλάβουν ακαδημαϊκή θέση σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να επιδιώξουν σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε για την α) διαδικασία εγγραφής και β) τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστήμιο θα επικοινωνήσει μαζί σας!

Φόρτωση...

Δομή του Προγράμματος:

(Πατώντας πάνω στο Course ID μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία του κάθε μαθήματος)

Section: A - Έρευνα και Αξιολόγηση

Course IdTitleEDUC-510DLΕκπαιδευτική Έρευνα: Αρχές και Μέθοδοι Ποιοτικής και Ποσοτικής ΈρευναςEDUC-511DLΑρχές και Μέθοδοι Ποιοτικής ΈρευναςEDUC-512DLΠοσοτική Έρευνα και Εκπαιδευτική ΣτατιστικήEDUC-610DLΜέτρηση και Αξιολόγηση στην ΕκπαίδευσηEDUC-611DLΠροκεχωρημένες Μέθοδοι Ποιοτικής ΈρευναςEDUC-612DLΠροκεχωρημένες Μορφές Στατιστικής Ανάλυσης

Section: B - Θεωρητικές Βάσεις της Εκπαίδευσης

Course IdTitleEDUC-500DLΦιλοσοφικές Διαστάσεις στην ΕκπαίδευσηEDUC-501DLΨυχολογικές Διαστάσεις στην ΕκπαίδευσηEDUC-502DLΚοινωνιολογικές Διαστάσεις στην ΕκπαίδευσηEDUC-503DLΕκπαιδευτικά Κινήματα και ΝεωτερισμοίEDUC-504DLΣυγκριτική ΠαιδαγωγικήEDUC-505DLΘεωρία και Πρακτική της Διαπολιτισμικής ΕκπαίδευσηςEDUC-601DLΜάθηση και Νόηση

Section: C - Τέχνες και Εκπαίδευση

Course IdTitleEDUC-540DLΚριτικός Διάλογος για τις ΤέχνεςEDUC-541BLΤέχνες και Ψυχολογία της ΑνάπτυξηςEDUC-542DLΤέχνες και Ποιότητα Ζωής

Section: D - Μαθήματα Περιορισμένης Επιλογής - Τέχνες και Εκπαίδευση

Το EDUC-697DL και το EDUC-699DL εκπονούνται στο πεδίο των Τεχνών και της Εκπαίδευσης.

Το μάθημα EDUC-697DL μπορεί να επιλεγεί μόνο μετά από συναίνεση του Προέδρου του Τμήματος και Συντονιστή Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Τρία μαθήματα ειδίκευσης ή δύο και ένα μάθημα της δεύτερης ειδίκευσης.

Ειδίκευση στη Μουσική: EDUC-537DL, EDUC-506DL, EDUC-507DL, EDUC-508DL, EDUC-697DL.
Ειδίκευση στις Εικαστικές Τέχνες: EDUC-538DL, EDUC-516DL, EDUC-517DL, EDUC-518DL, EDUC-697DL.

Course IdTitleEDUC-506DLΔημιουργικότητα στην Μουσική: Θεωρία, Έρευνα, ΠράξηEDUC-507DLΝέες Τεχνολογίες στη Μουσική ΑγωγήEDUC-508DLΜουσική και ΨυχολογίαEDUC-516DLΣύγχρονες Προσεγγίσεις στη Διδακτική των Εικαστικών ΤεχνώνEDUC-517DLΕικαστική Δημιουργία και Αξιολόγηση τηςEDUC-518DLΜουσειοπαιδαγωγικήEDUC-537DLΑναλυτικό Πρόγραμμα Μουσικής: Θεωρία και Σχολική ΠρακτικήEDUC-538DLΑναλυτικό Πρόγραμμα Εικαστικών Τεχνών: Θεωρία και Σχολική ΠρακτικήEDUC-697DLΕξατομικευμένη Μελέτη

Section: E - Σεμινάρια

Course IdTitleEDUC-591DLΣεμινάριο Ι: Θεματικά Πεδία ΚατεύθυνσηςEDUC-592DLΣεμινάριο ΙΙ: Οργάνωση και Ανάλυση Ποιοτικών ΔεδομένωνEDUC-593DLΣεμινάριο ΙΙΙ: Οργάνωση και Ανάλυση Ποσοτικών Δεδομένων

Section: F - Μεταπτυχιακή Εργασία

Notes: EDUC-699DL Διατριβή Μάστερ είναι υποχρεωτική για το Σχήμα Β και εκπονείται στο πεδίο των Τεχνών και της Εκπαίδευσης.

Course IdTitleEDUC-699DLΜεταπτυχιακή Εργασίατέχνεςεκπαίδευση
Keywords
Τυχαία Θέματα