Βρυξέλλες: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το όνομα της ΠΔΓΜ

Στις Βρυξέλλες συνεχίζονται την Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 οι συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, παρουσία του Μάθιου Νίμιτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται στις Βρυξέλλες

προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον ομόλογό τους της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ, λίγες ημέρες μετά τη τριμερή συνάντηση για το ονοματολογικό που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Ιράν, τη Βενεζουέλα και τη Λωρίδα της Γάζας.

Τη στήριξη της ΕΕ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις ΑθήναςΣκοπίων εξέφρασε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες, με το Νίκολα Ντιμιτρόφ. Το ενδεχόμενο θετικής έκβασης «θα ήταν καθοριστικό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την ΕΕ» σημείωσε η κ. Μογκερίνι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΒρυξέλλεςΠΓΔΜ
Keywords
Τυχαία Θέματα