'Ενσταση - Αναφορά προς το ΠΥΣΔΕ Λάρισας, του Διονύση Διονυσίου

Προς το ΠΥΣΔΕ Λάρισας
Ένσταση – Αναφορά
Του Διονυσιου Διονύση
Εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ11

Σύμφωνα με την φετινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας αριθμ.πρωτ. 27069/Ε2/15-2-2018 το μάθημα των ερευνητικών εργασιών (πρότζεκτ), μάθημα Α ανάθεσης για όλες τις ειδικότητες, προσμετράται κατά τον προσδιορισμό οργανικών θέσεων όλων των επιμέρους κλάδων και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών.
Σε ένα μέσο σχολείο οι ώρες του μαθήματος αυτού, ξεπερνούν τις 15 και είναι πρόδηλο ότι η κατανομή τους στις επιμέρους ειδικότητες,

μπορούν να δημιουργήσουν ή να αποκρύψουν νέες οργανικές θέσεις. (τροφοδοτώντας συντεχνιακές αντιλήψεις και εκτρέφοντας πελατειακές λογικές).
Αποτελουν επομένως κρίσιμες πληροφορίες, αφενός εξυπηρέτησης της διαφάνειας και αφετέρου πλήρους και ορθής ενημέρωσης, προκειμένου να υποβάλω την δήλωση προτιμησης μου, μετά την κρίση μου ως υπεράριθμου στην οργανική μου θέση τα παρακάτω:
1. Η δημοσιοποίηση όλων των σχετικών πινάκων όλων των σχολείων στους οποίους το όργανο σας στηρίχθηκε για την ανακοίνωση των κενών.(πρόσθετος Προβληματισμός δημιουργείται και από πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα μέλους του οργάνου σας που ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει ότι η διοίκηση και η πλειοψηφία του οργάνου αρνείτε την πρόσβασή του στα στοιχεία αυτά)
2. Τα κριτήρια με τα οποία οι ώρες των πρότζεκτ κατανεμήθηκαν στις επιμέρους ειδικότητες και ιδίως αν στην κατανομή αυτή είχαν εμπλοκή και ενημέρωση οι σύλλογοι εκπαιδευτικών των σχολείων, αρμοδίων για την κατανομή του εκπαιδευτικού έργου ή αν αυτό έγινε με δική σας απόφαση. (Να θυμίσω ότι πέρυσι οι σύλλογοι εκπαιδευτικών είχαν εγκρίνει τους σχετικούς πίνακες, ποσο μάλλον φέτος αυτό είναι απαραίτητο, όταν υπάρχει και το ζήτημα αυτό)
3. Ποιες απο τις οργανικές που ανακοινώσατε εμπεριέχουν και πόσες ώρες πρότζεκτ.
Έκδηλη είναι η υποχρέωση του συμβουλίου σας συνολικά, αλλά και η ατομική ευθύνη κάθε μέλους του, να ικανοποιηθούν όλες οι παραπάνω απαιτήσεις, δεδομένου ότι ακόμη και αν δεν μπορεί να δημιουργηθεί οργανική θέση στο σχολεία που άμεσα με ενδιαφέρουν, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν έμμεσα (με ‘καραμπολες’) αν οι θέσεις που προσφέρονται για την ειδικότητα μου δεν ήταν μόνο μια, αλλά περισσότερες.
Επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου, σας επισημαίνω ακόμα ότι η οργανική τοποθέτηση ενός εκπαιδευτικού είναι κρίσιμο ζήτημα για την υπηρεσιακή του εξέλιξη και την εξυπηρέτηση των οικογενειακών του υποχρεώσεων και σας ζητώ, πριν προβείτε στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, να ικανοποιήσετε τα αιτήματα μου, που κατά βάση εξυπηρετούν το σύνολο των εκπαιδευτικών.
Λάρισα 21-5-2018 Διονυσιου Διονύσης

ΠΥΣΔΕ ΛάρισαςΔιονύσης Διονυσίου
Keywords
Τυχαία Θέματα