Ερώτηση στη Βουλή για το μαθητικό εισιτήριο και την είσοδο της Dole στα σχολεία

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Για το μαθητικό εισιτήριο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΕ)

Διανύουμε τον 4ο μήνα λειτουργίας των σχολείων και οι μαθητές δεν έχουν πάρει ακόμη το δελτίο μαθητικού εισιτηρίου

για τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.). Έφτασαν κάποιοι να πληρώνουν και βαρύ πρόστιμο, όταν με τη βεβαίωση του σχολείου τους ζητούν το μειωμένο εισιτήριο που δικαιούνται.

Το γεγονός αυτό επιβαρύνει επιπλέον τον οικογενειακό προϋπολογισμό μετά και την καρατόμηση μισθών και συντάξεων. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μαθητές των νυχτερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, που μέσα σε συνθήκες όξυνσης της ανεργίας, απολύσεων, μείωσης του εισοδήματός τους, καλούνται να πληρώνουν και τις μετακινήσεις τους, με αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.

Ο ΟΑΣΑ επιρρίπτει τις ευθύνες για τη μη υπογραφή σύμβασης στο Υπουργείο Παιδείας. Σε γραπτή ερώτησή μας το Υπουργείο Παιδείας απάντησε στις 29/10/2012 ότι «έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την προέγκριση της απαιτούμενης πίστωσης» και παραπέμπει στη συνέχεια ν’ απαντήσει το Υπουργείο Ανάτπυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ούτε απάντηση ούτε λύση δόθηκε ακόμη και έχουμε φτάσει ήδη στη μέση της σχολικής χρονιάς.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί τι ενέργειες θα κάνουν άμεσα ώστε:

1.    Να λυθεί τώρα το ζήτημα και να δοθούν τα δελτία μαθητικού εισιτηρίου στους μαθητές.

2.    Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών των νυχτερινών σχολείων που έμειναν άνεργοι καθώς και των μαθητών που οι γονείς τους είναι άνεργοι.

Ο βουλευτής

Γιάννης Γκιόκας

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Είσοδος της πολυεθνικής DOLE στα σχολεία με το πρόσχημα των προγραμμάτων υγιεινής διατροφής.

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (αρ.Πρωτ.Φ.14/698/131744/Γ1), από τον Οκτώβρη του 2012 μέχρι τον Ιούνη του 2013 θα διεξαχθεί πρόγραμμα διατροφής της πολυεθνικής εταιρείας DOLE στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία.

Είναι απαράδεκτο οι εταιρείες να χρησιμοποιούν τα σχολεία ως χώρο διαφήμισης και κολυμπήθρα «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης». Είναι φανερό ότι η πολυεθνική DOLE, όπως και όλες οι πολυεθνικές, φροντίζουν να παρεμβαίνουν στα σχολεία, ώστε να κατευθύνουν τη συνείδηση των μελλοντικών καταναλωτών και εργαζομένων, δηλ. των παιδιών.

Το Υπουργείο Παιδείας και όλοι όσοι υπογράφουν αυτό το πρόγραμμα ή άλλα παρόμοια είναι φανερό ότ

Keywords
Τυχαία Θέματα