«Επιδημία» τυφλών σε Χίο και Φλώρινα

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Αποκαλύφθηκε νέα «επιδημία» τυφλών σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας αλλά και πώς σε μεγάλο νοσοκομείο της περιφέρειας με 800 ευρώ παίρνεις... πιστοποιητικό αναπήρου. Η μέθοδος είναι απλή. Ο υποψήφιος δικαιούχος κλείνει ραντεβού για εξέταση στο νοσοκομείο και με συγκεκριμένο γιατρό,

ο οποίος είναι διευθυντής και η υπογραφή του στη διάγνωση βαρυσήμαντη. Η «ταρίφα» για τις υπηρεσίες του είναι 800 ευρώ, ποσό σχετικά μικρό για τον «ανάπηρο» ο οποίος εξασφαλίζει σίγουρο μηνιαίο εισόδημα -εφ\' όρου ζωής- περί τα 300 ευρώ.

Στη συνέχεια ο «ανάπηρος» προσέρχεται στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων, όπου καταθέτει τη διάγνωση που τον καθιστά δικαιούχο προνοιακού επιδόματος.

Ο γιατρός του Κέντρου βλέποντας τη διάγνωση που φέρει σφραγίδα μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου και του ιατρού - διευθυντή, δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να ελέγξει την ορθότητά της. Έτσι, ο «ανάπηρος» εξασφαλίζει την... αναπηρία και αυτομάτως εντάσσεται στη λίστα δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων. Η καταγγελία για τη «φάμπρικα» που έχει στηθεί στο δημόσιο νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας έχει γίνει στο υπουργείο Υγείας, το οποίο διερευνά την υπόθεση.


Παράλληλα εντοπίστηκε νέα υπόθεση «μαϊμού» αναπήρων. Η πρόσφατη απογραφή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και τα πρώτα στοιχεία από τους ελέγχους δείχνουν «επιδημία» τυφλών στη Χίο και στη Φλώρινα. Ενδεικτικό είναι ότι το ποσοστό τυφλών που εμφανίζουν οι δύο περιοχές είναι πολλαπλάσιο από το αντίστοιχο ποσοστό σε όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καστοριάς με 50.300 κατοίκους καταγράφηκαν 108 τυφλοί - δικαιούχοι προνοιακού επιδόματος ενώ στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φλώρινας με 51.000 κατοίκους οι τυφλοί ανέρχονται στους 310 και στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Χίου με 52.000 κατοίκους έχουμε 450 τυφλούς, δηλαδή τέσσερις φορές περισσότερους από περιοχές με τον ίδιο αριθμό κατοίκων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στη Χίο το 38% των δικαιούχων επιδομάτων είναι τυφλοί, στη Φλώρινα το 29% είναι τυφλοί και στην Καστοριά το 12%.

Ενάμισι δισ. διεκδικεί το Δημόσιο από τους απατεώνες ανάπηρους

Σε περίπου ενάμισι δισ. ευρώ εκτιμάται το ποσό που θα διεκδικήσει το ελληνικό δημόσιο από τους «μαϊμού» αναπήρους που λάμβαναν παράνομα προνοιακά επιδόματα από το 2002! Το επόμενο βήμα μετά την απογραφή είναι η νομική διεκδίκηση για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων από πλευρά του υπουργείου Υγείας και αχρεωστήτως εισπραχθέντων από πλευράς εκείνων που εμφανίστηκαν δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα