Το εκλογικό στοίχημα των Πανελλαδικών

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ - tovima.gr Μια υπηρεσία σε μια νευραλγική στιγμή για χιλιάδες υποψηφίους με νέα, υπηρεσιακή υπουργό, νέο υπεύθυνο για τη διεξαγωγή τους και... άδεια γραφεία Χτυποκάρδια εν όψει Πανελλαδικών
για τους μαθητές σε φροντιστήριο στο Γαλάτσι Το να αλλάξεις τον υπουργό Παιδείας τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών είναι σίγουρα ένα μεγάλο ρίσκο. Ειδικά όταν αλλάζεις έναν άνθρωπο που έχει «βγει» από την Παιδεία με έναν άνθρωπο που κατάγεται από διαφορετική επιστημονική αφετηρία. Η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας κυρία Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου, που διατηρεί στενές πολιτικές σχέσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, κατάγεται από τον χώρο της νομικής επιστήμης και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αναλαμβάνει δε έναν πολύ δύσκολο ρόλο, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. «Πρόκειται για περίοδο με μεγάλη ένταση και τη νέα υπουργό Παιδείας περιμένει ένας σκληρός αγώνας» έλεγε στο «Βήμα» ανώτατο στέλεχος του υπουργείου που παραμένει στη θέση του. Θέμα ημερών ωστόσο αποτελεί και η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης που είχε ήδη λάβει ο απελθών υπουργός κ. Γ. Μπαμπινιώτης για μετάθεση κατά δύο ημέρες των ειδικών μαθημάτων που θα εξετάζονται τις ημέρες των εκλογών (καθώς στις 17 Ιουνίου δεν θα έχει ολοκληρωθεί ακόμη το σύνολο της εξεταστικής διαδικασίας).

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας που οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν σε περίοδο πολιτικής ρευστότητας, με κυβέρνηση υπηρεσιακή, με νέα υπουργό, νέα διευθύντρια των πανελλαδικών εξετάσεων (με πείρα μόλις δύο μηνών) και μια υπηρεσία αποδεκατισμένη. Κρίσιμη πληροφορία: ο ως πρόσφατα διευθυντής των πανελλαδικών εξετάσεων κ. Χαρ. Μπαλίκος, τον οποίο είχε επιστρατεύσει, καθ\' ότι είχε συνταξιοδοτηθεί, η πρώην υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και είχε κρατήσει ως συνεργάτη ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης, αποφάσισε ότι ο χρόνος του τελείωσε. Ο κ. Μπαλίκος, κατά πολλούς το μοναδικό άτομο μέσα στο υπουργείο Παιδείας που είχε την πείρα να σηκώσει το βάρος των πανελλαδικών εξετάσεων, αποχώρησε ήδη μαζί με τον κ. Μπαμπινιώτη.
Τέλος εποχής«Είμαι συνταξιούχος και πρέπει να φύγω» δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Βήμα», για να συμπληρώσει: «Εγώ κλήθηκα να βοηθήσω από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, έθεσα τις βάσεις για τις εξετάσεις, όλα είναι έτοιμα και τώρα μπορώ να αποχωρήσω». Στη θέση του θα βρίσκεται από την ερχόμενη εβδομάδα μια νέα διευθύντρια. Ο κ. Μπαλίκος δεν αποκλείει να... περνά από το υπουργείο αν χρειαστούν τη βοήθειά του, αλλά οπωσδήποτε δεν θα είναι στο υπουργείο τις επόμενες ημέρες σε μόνιμη βάση.
Την Πέμπτη το πρωί η εικόνα που αντίκριζες στο υπουργείο Παιδείας θύμιζε πραγματικά «τέλος εποχής». Τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη της εξεταστικής διαδικασίας, στους διαδρόμους δεν υπήρχε ψυχή. Τα γραφεία ήταν άδεια. Οι ελάχιστοι εναπομείναντες συνεργάτες της πολιτι
Keywords
Τυχαία Θέματα