Ενωτική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λάρισας: Μετατάξεις - ο δρόμος για τις απολύσεις

Tweet

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ - Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η επιχειρούμενη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για τις υποχρεωτικές μετατάξεις είναι μια καλοστημένη παγίδα για τους εκπαιδευτικούς. Στα πολλά που έχουν γραφεί περί δήθεν προχειρότητας του Υπουργείου και προσωπικών ευθυνών συσκοτίζεται η αλήθεια και αποσιωπάται ο βασικός ένοχος.

Επιταγές της Τρόικας εκτελούν οι εντολοδόχοι για το χτύπημα της μόνιμης

και σταθερής δουλειάς. Τα αριθμητικά δεδομένα όπως οι ίδιοι ομολογούν εντάσσονται στον αριθμό των 150 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να απολυθούν μέχρι το 2015.

Γι` αυτό και άλλωστε οι μετακινήσεις γίνονται χωρίς να υπάρχουν υπαρκτά οργανικά κενά ούτε και νέες συνιστώμενες οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια. Σε προγράμματα ΕΣΠΑ θα εντάξουν τους συναδέλφους με ημερομηνία λήξης το 2015. Το στοιχείο της πολικής τους ανεντιμότητας ( άλλωστε δεν το ανακαλύψαμε τώρα ) είναι ότι δεν το διευκρινίζουν σε καμία εγκύκλιο.

Αποδεικτικό των προθέσεων τους είναι η παράγραφος για τις προσωποπαγείς θέσεις των 302 της Τεχνικής Εκπαίδευσης που εξαιρέθηκαν είναι η επισήμανση : «Οι ανωτέρω συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις καταργούνται αυτοδίκαια με την κατά οποιονδήποτε τρόπο αποχώρηση των υπαλλήλων. »

Το κατά οποιονδήποτε τρόπο απλά σημαίνει θα τις καταργήσουν σε χρόνο που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Το εκβιαστικό στοιχείο της νέας φάσης κινητικότητας ( μετατάξεις ) είναι η υφαρπαγή της συναίνεσης των εκπαιδευτικών .Ποντάροντας στην εργασιακή ανασφάλεια επιδιώκουν μαζικές αιτήσεις για να εμφανίσουν τη Δευτέρα την επιχείρηση ως εθελοντικές και όχι υποχρεωτικές μετατάξεις.

Το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό κάνει τη δουλειά του . Φτηνή , μερική απασχόληση στο δημόσιο και ανασφάλιστη στον ιδιωτικό τομέα.

Εμείς τι κάνουμε ;

Στην αποδεδειγμένη σκόπιμη ολιγωρία του ΔΣ της ΟΛΜΕ ( βάζει συνεδρίαση στις 27 Αυγ . όταν η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 23 ) πρέπει να αντιτάξουμε τη δική μας ενωτική , συλλογική , μαζική και αγωνιστική στάση μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Η μαχητική στάση όλο το καλοκαίρι στην ΕΛΜΕ Λάρισας με το ποιοτικό στοιχείο που έδρασε καταλυτικά , την Επιτροπή Αγώνα ,δείχνει το δρόμο που πρέπει να συνεχίσουμε.

Λάρισα 22 – 8 - 2013

Tags: Ενωτική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λάρισαςμετατάξεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα