Οι αρκούδες θα ζήσουν και χωρίς τα χρήματα των ναζί

Tweet

Τελικά έπιασαν τόπο τα χιλιάδες μηνύματα διαμαρτυρίας που κατέκλεισαν την τελευταία εβδομάδα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το τηλεφωνικό κέντρο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο, μετά την αποδοχή από πλευράς της οργάνωσης της «χρυσαβγίτικης ελεειμοσύνης» των 5.000 ευρώ. Έστω και με καθυστέρηση η διοίκηση της φιλοζωικής οργάνωσης κατάλαβε το λάθος της και αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα στους ναζί δωρητές.

«Mετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής,

η οργάνωση αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά και επιστρέφει τα χρήματα», ανακοίνωσε ο Αρκτούρος προσθέτοντας πως «καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης».

Ο «Αρκτούρος» υπό την πίεση χιλιάδων δημοκρατικών πολιτών αναγκάσθηκε να πάρει πίσω την αρχική του ανακοίνωση που ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε πως οι ανάγκες και τα προβλήματα τον υποχρεώνουν να μην λέει όχι ακόμα και σε χρήματα που προέρχονται από ναζί. Ανακοίνωση που είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση φίλων και υποστηρικτών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που θεώρησαν προσβολή των αποδοχή της δωρεάς του «φιλόζωου» Μιχαλολιάκου. Αποδέκτης, όμως, επικριτικών σχολίων έγινε κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών και ο ιδρυτής του Αρκτούρου Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος άκουσε τα εξ αμάξης για την αποδοχή της δωρεάς, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον ρωτούσαν πως είναι δυνατόν να γίνονται δεκτά χρήματα από «το κόμμα-ντροπή, το πολύ κακό σπυρί - κατάντια της ελληνικής κοινωνίας, το αντιπατριωτικό-ανθελληνικό μόρφωμα που πρέπει να τεθεί εκτός νόμου» θυμίζοντάς του με τον τρόπο αυτό τα ίδια του τα λόγια για το ναζιστικό κόμμα. Η επιστροφή των χρημάτων πάντως ενόχλησε σφόδρα την ΧΑ, η οποία σχολιάζοντας την αλλαγή στάσης του Αρκτούρου υποστηρίζει πως ουδέποτε η ίδια διαφήμισε την επίμαχη δωρεά, ξεχνώντας προφανώς τους πηχαίους τίτλους για την δωρεά στην ιστοσελίδα της και το φιλοζωικό προφίλ Μιχαλολιάκου με τους δύο σκύλους και τη μια γάτα. ΥΓ. Καλές οι δημοκρατικές ευαισθησίες και οι διαδικτυακές διαμαρτυρίες για την δωρεά της ΧΑ στον Αρκτούρο, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με την φιλοζωική οργάνωση, να πούμε πως αν κάθε mail ή κάθε tweet αγανάκτησης συνοδευόταν και από ένα ευρώ τότε η «δράση» θα είχε διπλό αποτέλεσμα...

Tags: αρκτούροςΠέτρος Κατσάκος Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα