Σύλλογος ΠΕ Χανίων: Πόσες είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα Χανιά - Αναλυτικοί πίνακες

Tweet

Χανιά,21/8/2013 ΠροςΥπουργείο ΠαιδείαςΚοινοποίηση• Δ.Σ. ΔΟΕ• Βουλευτές Χανίων• ΜΜΕΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΑΝΙΩΝ

Λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους, κι ενώ η κυβέρνηση της τρόικας απολύει εκπαιδευτικούς, οι ελλείψεις στα σχολεία δεν περιορίζονται πλέον μόνο στην πρωτοφανή μείωση των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων

κατά 75%, αγγίζουν και τους εκπαιδευτικούς.

Έτσι, στα Χανιά υπηρετούν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 404 εκπαιδευτικοί λιγότεροι από όσους χρειάζεται η η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, μετά τις απολύσεις των αναπληρωτών και ωρομισθίων τον Ιούνιο και τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις, στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Χανίων λείπουν 126 δάσκαλοι, 60 δάσκαλοι ειδικής αγωγής, 67 νηπιαγωγοί, 8 νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής, 27 μουσικοί, 30 εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας, 30 Γυμναστές, 25 εκπαιδευτικοί πληροφορικής, 14 Θεατρικής Αγωγής, 18 Εικαστικών, 9 Γερμανικής Γλώσσας και 10 Γαλλικής Γλώσσας. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί χρειάζονται για να λειτουργήσουν τα σχολεία των Χανίων τουλάχιστον όπως πέρσι. Στην πραγματικότητα χρειάζονται περισσότεροι για να λειτουργήσουν τμήματα ένταξης μαθητών με ειδικές ανάγκες, τμήματα υποδοχής παλιννοστούντων και μεταναστών, ολοήμερα τμήματα για όλα τα παιδιά που το επιθυμούν (κι όχι να γίνεται επιλογή ορισμένων παιδιών μόνο) κ.ο.κ.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διορισμό τουλάχιστον 404 εκπαιδευτικών των παραπάνω ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των Χανίων. Η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και Υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πέσουν θύματα της τρόικας και των μνημονίων, δεν μπορεί να χαρίζει η κυβέρνηση λεφτά στις τράπεζες, να χτίζει φυλακές, αλλά λεφτά για την Παιδεία να μην υπάρχουν και να κλείνουν σχολεία, ή να στοιβάζονται οι μαθητές σαν τις σαρδέλες στα σχολεία, χωρίς ρεύμα και κάλυψη των βασικών λειτουργικών τους αναγκών.

Η αύξηση των σχολείων διευρυμένου ωραρίου από 16 πέρσι σε 25 φέτος, δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικοτήτων, οπότε οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη και τις ελλείψεις που υπήρχαν την προηγούμενη σχολική χρονιά, εκτιμούμε ότι είναι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε ΧΑΝΙΩΝ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Αναπληρωτές που απολύθηκαν

Είχαν διατεθεί από τη Β/θμια

Μεταθέσεις

Επιπλέον ανάγκες

ΣΥΝΟΛΟ

Φυσικής Αγωγής

1

9

20

30

Μουσικοί

7

1 έφυγε -1 ήρθε= 0

20

27

Αγγλικών

16

2

12

30

Πληροφορικής

3

15

7

25

Θεατρικής Αγωγής

7

7

14

Εικαστικών

6

1

11

18

Γερμανικών

2

1

6

9

Γαλλικών

2

7

1

10

ΣΥΝΟΛΟ

143

ΤΟ ΔΣ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Χανίωνελλείψεις εκπαιδευτικώνΠΕ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα