Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Διακήρυξη- Ψηφοδέλτιο

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

   Έχει πάτο το βαρέλι;

   Τα ανθρωποκτόνα μέτρα τους δεν έχουν τέλος!  Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, πιστός υπηρέτης των βιομηχάνων και τραπεζιτών, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων συγκυβερνήσεων δε θα αφήσει

τίποτε  όρθιο! Δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων κατεδαφίζονται με διαδικασίες εξπρές από το 3ο Μνημόνιο και τον προϋπολογισμό του 2013. Σαρώνουν μισθούς, συντάξεις  και εργασιακά δικαιώματα, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, καταργούν κάθε κοινωνικό αγαθό, προωθούν τα εφιαλτικά σχέδια των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, καταστρατηγούν δημοκρατικές ελευθερίες, εντείνουν την καταστολή, μετατρέπουν τη χώρα σε  νεοαποικία  των  δανειστών.

   Ευρωπαϊκή Ένωση : το στρατηγείο της επίθεσης.

Η παράδοση της χώρας στα διευθυντήρια της ΕΕ επικυρώνεται και τυπικά από ευρωπαϊκές αποφάσεις με βάση τις οποίες τα ίδια αποκτούν επικυριαρχία σε δομές του κράτους (επίτροποι στα υπουργεία, εποπτεία με δεσμευμένο ειδικό λογαριασμό στα έσοδα της χώρας από ιδιωτικοποιήσεις και φορολογία, εποπτεία προϋπολογισμού και αναπροσαρμογή του ανά μήνα). Τέτοιο είναι το μέγεθος της βρώμικης δουλειάς της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ώστε να  νομοθετούν σε συνθήκες περιορισμένης δημοσιότητας, στήνοντας βιομηχανία   Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται πλέον με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.

 

Έρχονται απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών! Απολύονται όλοι οι αναπληρωτές !

Δεν είναι τυχαία η νέα επίκληση του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη για εφαρμογή των τεσσάρων λόγων απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων που ισχύουν από το 1951 και των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (ποινή οριστικής παύσης, πνευματική ανικανότητα, κατάργηση θέσης, όριο 35ετίας, παραπομπή των μη προακτέων). Συνυπολογίστε την αύξηση του διδακτικού ωραρίου, κατάργηση ή συγχώνευση σχολικών μονάδων, τις λίστες «προγραφών» εκπαιδευτικών, την ελαχιστοποίηση των προσλήψεων των αναπληρωτών στις 2.000 αντί τις 15.000,  την αξιολόγηση και την κατάργηση του αμετάθετου και ο κύκλος με τις απολύσεις μας περικλείει επικίνδυνα. Την ίδια στιγμή οι διοικήσεις της εκπαίδευσης αντί για να προσλάβουν αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών, μεθοδεύουν υποχρεωτικές  μετακινήσεις εκπαιδευτικών, με αλλαγές στα προγράμματα των σχολείων, συγχωνεύσεις τμημάτων, γενίκευση μαθημάτων σε ειδικότητες Β΄ ανάθεσης, υπερωρίες.

         Η χρεοκοπία του εκπαιδευτικού και του σχολείου, συντελείται! Το σχολείο της αγοράς.. οικοδομείται !

    -Δραματική συρρίκνωση των εκπαιδευτικών δομών και  κατακόρυφη πτώση της χρηματοδότησης. Οι δαπάνες μειώνονται κατά 14% και  κατρακυλούν στο 2,51 του ΑΕΠ (λιγότερο κατά  τα 295 εκατ. ευρώ στη β/μια)

-- Τέλος στην παροχή δωρεάν βιβλίων. Νέο

Keywords
Τυχαία Θέματα