Ενημερωτικό για τις συναντήσεις των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Την Τετάρτη 31/1/2018 και Πέμπτη 1/2/2018 αντιπροσωπεία των Α,Γ,Δ,Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προχώρησε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Θέσαμε τα εξής ζητήματα και αιτήματα:

Για την εγκύκλιο για τους «μη παρακολουθούντες» στα ΕΠΑΛ

Ζητήσαμε να μην κλείσουν τμήματα , να μην μετακινηθούν συνάδελφοι, να μην αναστατωθούν τα προγράμματα των σχολείων και να μην εμπλακούν οι Σ.Δ.

Δεν υπήρξε άρνηση στο αίτημά μας.

Δηλώθηκε ότι χρειάζονται πληροφορικοί στο δυτικό ΠΥΣΔΕ να αποδεσμευθούν από τα ΕΠΑΛ για να συμπληρώσουν κενά ΠΕ3 !

Αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων.

Καταγγείλαμε το γεγονός της υποβάθμισης 430 σχολείων πανελλαδικά, 19 στην Δυτική Θεσσαλονίκη, 20 στην ανατολική Θεσσαλονίκη, παρακάμπτοντας ακόμη και τις προτάσεις των ΠΥΣΔΕ! Την αναδρομικότητα που δημιουργεί πελώριες αδικίες και την υποβάθμιση που οδηγεί σε συγχωνεύσεις. Απομακρυσμένα σχολεία θα είναι δύσκολο πλέον να στελεχωθούν. Απαιτήσαμε την επανεξέταση της πρότασης με διατήρηση των υπαρχόντων μορίων ή και αύξηση όπου χρειάζεται, εξίσωση (προς τα πάνω) με την πρωτοβάθμια.

Υπήρξε συμφωνία με τα επιχειρήματα μας και δέσμευση να υπάρξει απεύθυνση στο υπουργείο με βάση τα αιτήματα μας και την εφαρμογή των προτάσεων του ΠΥΣΔΕ

Συγχωνεύσεις

Εκφράσαμε την κατηγορηματική μας άρνηση σε κάθε προσπάθεια συγχώνευσης ή κατάργησης σχολείων όπως προβλέπει ο νόμος 4512/18 και αναφέραμε τα μέτρα εκείνα και τις προτάσεις που συνηγορούν στην βιωσιμότητα τους.

Υπήρξε διαβεβαίωση για την χρονιά που διανύουμε ότι δεν έγινε καμιά πρόταση από την μεριά των διευθύνσεων. Δεν υπήρξε δέσμευση από την Δυτική Διεύθυνση για την επόμενη χρονιά. Κατατέθηκε και η πρόταση για το ΕΠΑΛ Πολίχνης να μεταφερθεί στην Σταυρούπολη! όπου εκφράσαμε την πλήρη διαφωνία μας.

Ο κ. Αποστολίδης δεσμεύτηκε να μην καταθέσει άλλη πρόταση αν ζητηθεί. Για το θέμα της μετεγκατάστασης του 1ου ΕΠΑΛ δήλωσε αναρμοδιότητα.

30ΩΡΟ

Εκθέσαμε αναλυτικά την αντίθεση μας στην επιβολή του ως μέτρο πειθάρχησης, εντατικοποίησης και αποδοχής στο μέλλον αύξησης και του διδακτικού ωραρίου. Ενημερώσαμε για τις αποφάσεις της ΓΣ της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ περί μη εφαρμογής του.

Δεν υπήρξε επιμονή στην εφαρμογή του ενώ υπήρξε συμφωνία με τα επιχειρήματα που αναπτύξαμε.

Υπουργική απόφαση για την λειτουργία των σχολείων –ηλεκτρονικές εγγραφές

Περιγράψαμε τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Υ.Α. και την εντατικοποίηση που προκαλούν οι διαδικασίες για την ενημέρωση γονέων σχετικά με τις απουσίες. Δηλώσαμε την αντίθεση μας στις ηλεκτρονικές εγγραφές που θα οδηγήσουν στην μεγιστοποίηση του αριθμού των παιδιών στο τμήμα, την παραπέρα μείωση των τμημάτων, τις μετακινήσεις μαθητών κλπ.

Εκφράστηκε η γενική συμφωνία με τις παρατηρήσεις μας και η παραδοχή του ανεφάρμοστου πολλών σημείων της ΥΑ Από την διεύθυνση Δυτικής έγινε προσπάθεια υπεράσπισης των Η.Ε. για να κλείσουν έγκαιρα 30 Ιουνίου τα τμήματα.

Εδώ εξηγήσαμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στον έγκαιρο προγραμματισμό αλλά σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από το υπουργείο, που το χρησιμοποιεί ως εργαλείο για περικοπές

Τάξεις υποδοχής

Επιμείναμε ακόμη μια φορά για την αναγκαιότητα να φοιτούν όλα τα προσφυγόπουλα σε τάξεις υποδοχής για την εκμάθηση της γλώσσας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ζητήσαμε όλα τα στοιχεία. Καταγγείλαμε το γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές πχ. στις Συκιές όπου φοιτούν 6-7 προσφυγόπουλα δεν εγκρίθηκαν τελικά τάξεις υποδοχής παρά την πρόταση της Διεύθυνσης.

Τέλος έγινε συζήτηση για την έξαρση του φαινομένου παρεμβάσεων και καταγγελιών σε βάρος συναδέλφων από γονείς και συμφωνήθηκε η προστασία των συναδέλφων από άδικες κατηγορίες μεμονωμένων γονέων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα