Ενημέρωση για το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας των αιρετών Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Καρακώστα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Καρακώστα,

εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Δράσης

Καρδίτσα 14/11/2014

Σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη 23η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1. Τοποθέτηση Υποδιευθυντή σε σχολική μονάδα Δ.Ε. Καρδίτσας. Το Μουσικό Σχολείο ζητά από την αρχή του σχολικού έτους την τοποθέτηση υποδιευθυντή. Στο σχολείο υπάρχουν 12 τμήματα γενικής παιδείας, ιδιαίτερες διδακτικές και διοικητικές ανάγκες και 135 ώρες κενών σε μουσικές ειδικότητες, ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη. Επιπλέον, η υποδιευθύντρια βρίσκεται σε μακροχρόνια άδεια. Μέχρι σήμερα η διοίκηση δεν έχει τεκμηριώσει εγγράφως τους λόγους για τους οποίους δεν δύναται να οριστεί υποδιευθυντής. Αποφασίστηκε να εξεταστεί το θέμα στο επόμενο συμβούλιο. Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η κωλυσιεργία; Παρόμοια περίπτωση εξετάστηκε σε προηγούμενο συμβούλιο, όταν προέκυψε θέμα αναπλήρωσης του υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων, λόγω μακροχρόνιας άδειας. Και τότε η διοίκηση επικαλέστηκε πως δεν προβλέπεται αντικατάσταση, χωρίς να παραθέσει την αντίστοιχη νομοθεσία.

2. Απαλλαγή καθηκόντων υποδιευθυντή σχολικής μονάδας Δ.Ε. Καρδίτσας. Αποφασίστηκε με πλειοψηφία 3-2 (οι δύο αιρετοί μειοψήφησαν) η παύση του δεύτερου υποδιευθυντή σε Λύκειο της πόλης. Στις υπ’ αριθ. 11095/21-11-2011 και 8480/29-9-2011 αποφάσεις της ΔΔΕ Καρδίτσας αναφέρεται ρητά: «Αποφασίζουμε: την τοποθέτηση Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων […] με τετραετή θητεία μέχρι 31-7-2015». Διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά πως η διοίκηση αναιρεί τα ίδια της τα έγγραφα!

3. Ορισμός Αναπληρωτή Διευθυντή σε σχολικές μονάδες Δ.Ε. Καρδίτσας μόνο σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Το θέμα αυτό καταγράφεται στο Βιβλίο Πράξεων του Διευθυντή και δεν είναι υποχρεωτικό να ενημερώνεται το ΠΥΣΔΕ.

4. Διαθέσεις υπεραρίθμων εκπαιδευτικών για κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες Δ.Ε. Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2014-2015. Δεν υπήρξαν τροποποιήσεις στις διαθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών.

5. Διαθέσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου σε λειτουργικά κενά Δ.Ε. Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2014-2015. Εξετάστηκε αίτημα σχολικής μονάδας της περιφέρειας για ορισμό Υπευθύνου ΣΕΦΕ. Ο διευθυντής του σχολείου είχε από τις αρχές του σχολικού έτους και με συνεχή έγγραφα κοινοποιήσει το αίτημά του προς το συμβούλιο. Απ’ ότι διαπιστώθηκε θα μπορούσε το αίτημα να είχε ικανοποιηθεί από τον Σεπτέμβρη, με μια μικρή τροποποίηση στις ώρες διάθεσης συναδέλφου. Για ποιους λόγους το συμβούλιο μέχρι τώρα δεν ικανοποιούσε το αίτημα του σχολείου; Γιατί δεν διέθετε εκπαιδευτικό ώστε να λειτουργεί το ΣΕΦΕ;

6. Προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά Δ.Ε. Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2014-2015. Τροποποιήθηκε η τοποθέτηση δύο (2) συναδέλφων, λόγω λειτουργικών κενών που προέκυψαν.

7. Προσωρινές τοποθετήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών από άλλο ΠΥΣΔΕ και εντός ΠΥΣΔΕ σε Σχολικές Μονάδες Δ.Ε. Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2014-2015.

Α) Τέσσερις συνάδελφοι με οργανική θέση σε σχολείο της πόλης, έχοντες διανύσει πολλά έτη υπηρεσίας στην εκπαίδευση, ζήτησαν με αίτησή τους την μετακίνησή τους από τη σχολική μονάδα, επικαλούμενοι έλλειψη συνθηκών για την απρόσκοπτη προσφορά του εκπαιδευτικού τους έργου. Είχε προηγηθεί και η παραίτηση της υποδιευθύντριας, χωρίς η διοίκηση να διερευνήσει τους λόγους. Η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ δεν θέλησε να εξετάσει τις αιτήσεις. Είναι υποχρέωση της διοίκησης να ερευνά λεπτομερώς ζητήματα που αφορούν σε παραβίαση κλίματος ηρεμίας στα σχολεία και να επιρρίπτει ευθύνες σε όσους δημιουργούν και συντηρούν τέτοιες συνθήκες. Το «κουκούλωμα» καταλαβαίνουμε ποιους εξυπηρετεί και γιατί.

Β) Παρότι οι τοποθετήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών γίνονται από το ΠΥΣΔΕ, η πλειοψηφία του συμβουλίου αρνήθηκε να τοποθετήσει σε σχολική μονάδα του νομού εκπαιδευτικό προερχόμενο από άλλο ΠΥΣΔΕ. Προτίμησε να παραπέμψει το θέμα στο ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας, με πρόταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

8. Αιτήσεις για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Εξετάστηκαν εννιά (9) αιτήσεις εκπαιδευτικών και εγκρίθηκαν ομόφωνα.

9. Γνωμοδότηση για τη συνάφεια Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών εκπ/κών. Εξετάστηκαν οι Μεταπτυχιακοί τίτλοι τριών (3) συναδέλφων και ομόφωνα εγκρίθηκε η συνάφειά τους.

10. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Εξετάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις συναδέλφων και εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για τα Υ.Σ. η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ κατέλαβε την πρώτη θέση στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας με ποσοστό 46,28%. Ως αιρετοί εκπρόσωποι της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ χαιρετίζουμε όσους συναδέλφους εμπιστεύτηκαν και στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ θα συνεχίσουν να λειτουργούν με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας, θα βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των συναδέλφων, σε άμεση συνεργασία με τα συνδικαλιστικά μας όργανα.

Τα μεγάλα ζητήματα του δημόσιου σχολείου είναι μπροστά μας: λειτουργία σχολείων - κενά, «νέο» λύκειο, τράπεζα θ(υ)μάτων, «αξιολόγηση», «εθελοντική» απλήρωτη εργασία με αντάλλαγμα την εξασφάλιση «μορίων», νέες διαθεσιμότητες – απολύσεις. Με ενωτική, μαζική δράση μπορούμε να τους σταματήσουμε. Τα σωματείο μας είναι το κοινό μας σπίτι και πρέπει να το ενισχύσουμε και να το περιφρουρήσουμε. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέσα από τα συλλογικά μας όργανα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης και επικίνδυνης πολιτικής για την εκπαίδευση και τον τόπο.

Γεωργία Αμπατζή

Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ

Τηλ: 6986646158

ηλ.δ/νση: ([email protected]

Χρήστος Καρακώστας

Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ

Τηλ: 6944473002

ηλ.δ/νση: ([email protected])

Εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Δράσης

Tags: ΠΥΣΔΕ ΚαρδίτσαςαιρετόςΓεωργία ΑμπατζήΧρήστος Καρακώστας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα