ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Συμπαράσταση στους διωκόμενους για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Την Τετάρτη 10 Απρίλίου 2013 σύρονται στα δικαστήρια, για άλλη μια φόρα, Λευκιμμαίοι αγωνιστές. Ανάμεσά τους και η συνάδελφος μας Νικολέτα Σαμοϊλη. Μοναδικό της αδίκημα η συμμετοχή της στη συλλογική αντίστασή των κατοίκων στα καταστροφικά σχέδια παράνομης χωροθέτησης και κατασκευής ΧΥΤΑ στη νότια Κέρκυρα.

Με

τη δίκη αυτή, καθώς και με τις δεκάδες που πραγματοποιήθηκαν ή ακολουθούν, με τη βιομηχανία των διώξεων που στήθηκε ενάντια σε όποιον αντιστάθηκε στη Λευκίμμη, η κεντρική και τοπική εξουσία επιδίωξε, αφενός, να εκδικηθεί όλους όσοι «τόλμησαν» να υψώσουν τη φωνή και το ανάστημα τους ενάντια στα καταστροφικά σχέδια που υποβάθμιζαν ακόμα περισσότερο την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Λευκίμμης, αφετέρου, να εκφοβίσει όλους όσοι θα είχαν την ιδέα να κάνουν κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Το ίδιο σχέδιο εφαρμόζουν και σήμερα στις Σκουριές Χαλκιδικής, στους εκεί κατοίκους που εναντιώνονται στα καταστροφικά σχέδια εξόρυξης χρυσού στον τόπο τους και δείχνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται πάντα από την καταστολή και την τρομοκράτηση αυτών που αντιστέκονται. Η επίθεση στα δικαιώματα μας ενεργοποιεί συγχρόνως και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για τον εκφοβισμό όσων αντιστέκονται.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στέκεται αλληλέγγυα σε αυτούς που διώκονται, επειδή όρθωσαν το ανάστημά τους αντιστεκόμενοι.

Ζητάμε :

- Να σταματήσουν οι διώξεις και η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων

-Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, τις Ομοσπονδίες της εκπαίδευσης, να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης σε όλους τους διωκόμενους και να απαιτήσουν την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες.

Κέρκυρα, 8/4/2013

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος Ο γραμματέας

Ν. Μεταλληνός Α. Θεοχαράτος

Tags: ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Keywords
Τυχαία Θέματα