The party is over

07:18 8/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Μπορεί η Ελλάδα να είναι μάννα και η Κύπρος θυγατέρα, μπορεί αμφότερες να πάσχουν μέχρι μυελού οστέως λόγω ΔΝΤ, ωστόσο ο τρόπος που εκφράζουν το άχτι τους διαφέρει κατά πολύ. Η Ελλάς κήρυξε εμφύλιο σπαραγμό αναφορικά με την παρέμβαση της Γερμανίας στο αβίωτο χρέος μας, ενώ τηλοψία, Τύπος και κόμματα έκαναν και κάνουν κάθε τι που περνάει

από το χέρι τους για να απενοχοποιηθούν χωρίς να ανέχονται την ομολογία της αποσάθρωσης που σοβεί στη χώρα. Όσο για την Κύπρο, το μοναχοπαίδι μας στην ύφεση και στο «πλυντήριο», εκτός των γνωστών υποστηρίξεων (τηλεόραση, εφημερίδες, πολιτικά λογύδρια), ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα « Φιλελεύθερος Τύπος» στην κυπριακή διάλεκτο έκανε μπάμ και φώτισε τις μαραζωμένες καρδιές.

«Εδώ τζιέ πάρα πολλά χρόνια, ΟΛΟΙ οι πιο κάτω εκάμναμεν ένα μεγάλο ΠΑΡΤΥ, το οποίον είχαμε την ψευδαίσθηση ότι εν θα ετέλειωνεν ποττέ. Εβάλαμεν εμείς οι ξένοι (Ρώσσοι, Κααλαμαράδες, Εγγλέζοι κ.λπ) τις καταθέσεις μας στις 2 μεγάλες τράπεζές μας, Τράπεζα Κύπρου, τζιέ Λαική Τράπεζα έναντι ενός εξωπραγματικά ψηλού επιτοκίου που εν υπήρχε πουθενά στην Ευρωζώνη. Εμείς εψηφίζαμεν τα Διοικητικά Συμβούλια των 2 τραπεζών ΤΚ τζιέ ΛΤ. Τα ΔΣ που εμείς εψηφίζαμεν έπαίρναν έμάζευκαν τούτην αυλλήν την απίστευτην ρευστότητα, δεν εξέραν τι να την κάμουν, τζιέ έκαμναν sssuper risky investiments για να δείχνουν σούπερ κέρδη,. Επίαν στην Ελλάδα, ΄ςπίαν στην Ρωσσία, επίαν στην Σερβίαν, επίαν στην Ρουμανίαν, επίαν στην Αγγλίαν, εν έεμεινε καντούνι της Ευρώπης που εν επίαν οι γκουρού τραπεζίτες μας, εκ Καιμακλίου τζιέ Αι Δεμέτη ορμώμενοι, για να παίξουν expert bankers ανα την Ευρώπην.

Τα ΔΣ που εμείς εψηφίζαμεν, εγφοράζαν τοξικά-απόβλητα ομόλογα της Ελλάδας σε χαμηλές τιμές για να τα πουλήσουν πίσω του Ελληνικού κράτους σε πιο υψηλές τιμές για να δείχνουν παραπάνω σούπερ κέρδη. (Κατακρίβειαν εν τα εγόρασαν, αλλα τα εξιφορτώσαν πάνω στους φωστήρες μας οι «αχάπαροι» Γερμανοί της Deutche Bank). Που τα σούπερ κέρδη των τραπεζών επληρωνόμασταν ούλλοι εμείς οι μέτοχοι (καμιάν 200.000 Κυπραίοι) σούπερ μερίσματα, σούπερ δωρεάν μετοχές, σούπερ δικαιώματα προτίμησης κ.λπ. Που τα σούπερ κέρδη των τραπεζών οι υπάλληλοι έπαιρναν σούπερ ωφελήματα, σουπερ μισθούς, σούπερ ταμεία προνοίας, σούπερ εφάπαξ σύνταξης (μεχρι τζιέ 1 εκατομμύριο έκαστος σε κάποιες περιπτώσεις), προνόμια που τους εξασφάλιζαν οι σούπερ συνδικαλιστές εργατοπατέρες ΧατζηκωστοΚυριτσοΧατζηπέτρου.Εμείς επιάνναμεν σούπερ τόκους πας τις καταθέσεις μας 5%, τζιέ 6%, αντι ο,5% που έπιαννεν ουλλος ο κόσμος σε όυλην την Ευρώπην. Εμείς επιερώναμεν τους λογιστές, ελεγκτές, δικηγόρους τζιε άλλους συμβούλους μας σούπερ αμοιβές για να μας συμβουλεύσουν πως να συντηρούμεν τούντο « ωραίον σύστημα που στήσαμεν» πάνω σε χάρτινες βάσεις 5% – 6% επιτόκια στο ευρώ VS 0,5 % – 6 % επιτόκια στο ευρώ κόντρα ο,5% σε όλες τις άλλες χώρες της ευρωζώνης – δεν χρειάζεται να είσαι ρόκετ σιάντιστ για να καταλάβεις οτι τούντο το σύστημα κάποτε θα γύρει).

Το κράτος μας εδιόριζεν μας εμάς, τα αδέρφκια μας, τους συγγενείς μας, τον γιόν μας « εν καλός ο μίτσις σιόρ, εν σπουδασμένος της Αγγλίας, εν τελειωμένος του Λονδίνου – εν έκαμνεν clarify οτι ναι μεν εσπουδασεν « στο Λονδίνο» αλλά …University of Wofverhamptο νούμερον 367 στα ρανκινγς, τζιέ άφηννεν να εννοηθεί οτι ετελείωσεν στο Λ¨οντον Σκουλ οφ Εκονόμιξ) μέ σούπερ μισθούς, σούπερ ΑΤΑ, σούπερ συνταξιοδοτικά ωφελήματα, στην Κυβέρνηση, στις Κυπριακές Αερογραμμές, στην Ευρωκύπρια, στην ΨΥΤΑ, στην ΑΗΚ κ.λπ.

Εμείς επληρώναμεν την Κοκουλλαν τηλεφωνήτριαν στο δημόσιον 2.000 ευρώ τον μήνα για την πολλά δύσκολην δουλειάν να …απαντά τα τηλέφωνα, τον Μήτσιον αρκάτην στο Τμήμαν Υδάτων 2.500 για τα φακκά γυρόν τα χωρκά τζιέ να πίννει καφεν στον καφενέν του Κκελετζή στο Αρεθκιού ως η ώρα 2.3ο το μεσημέριν με το διπλοκόμπινον της υπηρεσίας, τον Αντωνάκην δάσκαλον συνδικαλιστήν της ΟΕΛΜΕΚ 3.500 για να δουλεύκει 7 μήνες τον χρόνον ως τι; 2 το μεσημέριν τζιέ να φκάλλει αλλότοσα αφορόλόγητα που τα ιδιαίτερα, την Τρζούλιαν γκαρσόνι του αέρα στην Κύπροτς Αιργουέις 5.000 ευρώ τον μήναν για να βάλλει καβέν τζιέ να σερβίρει σάντουιτς, τον Τόνυ 30 χρονών κοπελλουίνστο Privete Bankng της Λαϊκής 8.000 ευρώ τον μήναν για να κνίθει άλλη μέρα τζιέ να κάμνει μπίζνες λάντς με Ρώσους money launderers στην Πυξίδαν, τον κύριον Ανδρεάκη, καθηγητήν Πανεπιστημίου Κύπρου, 10.000 μιστόν τον μήναν συν 60.000 τον χρόνον που ευρωπαϊκά πρόζεκτ για να παριστάνει τον προφεσσόρ του Χάρβαρτ τζιέ να διδάσκει 3 ώρες την εφτομάαν, τζιέ τον Χριστάκην 12.000 ευρώ τον μήναν αφορολόγητα που….εσπούδασεν 20 μήνες για να γίνει λεωφοραντζής του αέρα πιλόττος της Κύπρους Εργουέιζ. Επαράγαμεν το απόλυτον τίποτα ως οικονομία τζιέ ετρωαμεν το ουτσσιάλιν μας, την στιγμήν που στην Ελλάδα ο άρχηγός του ΓΕΕΘΑ πιάννει 1750 ευρώ, οι καθηγητές πανεπιστημίου 1200 ευρώ τζιέ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παράγουν τζιέ εξάγουν τα πάντα τζιέ πιάννουν τους μισούς μισθούς που εμάς.

*

Το κείμενο δεν φέρει υπογραφή, άρα μοιάζει να το έχει υπογράψει σύνολη σχεδόν η Μεγαλόνησος, με φοβερό πάθος για την ματαιοδοξία και την αμετάτρεπτο κατάληξη, για τον σαρκασμό απέναντι στα φρούδα όνειρα πλουτισμού των Κυπριωτών, για τον σακάτικη γειτονία Ρώσων και Κυπρίων, για την απουσία προσανατολισμού, για την απίστευτη τοκογλυφία που άφησε τελικά τους κατοίκους να χάσκουν – όπως λέει ο ανώνυμος συντάκτης της κριτικής – «σαν κλαμένα μουνιά»…

Keywords
Τυχαία Θέματα