ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Επιστολή σχετικά με τα κενά και τις δυσλειτουργίες στα σχολεία της ΠΕ και ΔΕ

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

 

ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                                                                           Ηράκλειο 29 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ                                                        

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΠΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                                                                                Υπόψη

Συλλόγου

Διδασκόντων Δημ. Σχολείου

                                                                Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς

Το αρνητικό εκπαιδευτικό τοπίο της κρίσης με τα κενά και τις δυσλειτουργίες στα σχολεία της α/βάθμιας και της β/βάθμιας εκπαίδευσης, οι δυσοίωνες προοπτικές, η διαφαινόμενη φτωχοποίηση της παιδείας και το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων και των προβληματισμών μας.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, οποιαδήποτε κλαδική διεκδίκηση ή επιδίωξη μοιάζει αταίριαστη.

Οι αρνητικές εξελίξεις στην Δημόσια Ξενόγλωσση εκπαίδευση, είναι μια μόνο πτυχή της διάλυσης του εκπαιδευτικού οικοδομήματος. Η ανησυχία όλων μας δεν είναι απλά εάν θα διδάσκεται β ξένη γλώσσα και σε ποια σχολεία, αλλά εάν θα συνεχίσει να υπάρχει το σχολείο όπως το ξέρουμε και το είχαμε οραματιστεί.

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου, η Επιτροπή Καθηγητών Γερμανικών Ηρακλείου και η ΕΛΜΕ με αφορμή τις εξελίξεις στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, μετά από την πρωτοφανή ανακολουθία των πρόσφατων εγκυκλίων σχετικά με τη διδασκαλία της β’ ξένης γλώσσας,

·         στέλνουν την παρούσα ζητώντας από γονείς και δασκάλους την άσκηση πιέσεων και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την κάλυψη των κενών θέσεων των καθηγητών β’ ξένης γλώσσας στα Δημοτικά .

·         σας καλούν στην ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ, της ΔΟΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Ηρακλείου, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 στις 6.00 μ.μ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, αν στο Σχολείο σας δεν διδάσκονται οι επιλεγμένες από τους μαθητές β ξένες γλώσσες, ζητάμε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να υπογράψει και να καταθέσει στη συνάντηση επιστολή βάση του δείγματος που επισυνάπτεται, προκειμένου να συμπεριληφθεί σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα διαμορφωθεί την Παρασκευή 7/12/2012 και θα σταλεί στους καθ’ ύλην αρμόδιους.  

Επιδίωξή μας είναι να θέσουμε τα θεμέλια μιας νέας επικοινωνίας και να διαμορφώσουμε τα πλαίσια ενός νέου διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧ. ΚΑΘ. ΓΑΛ. ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ        ΕΛΜΕ            ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΑΡΕΤΗ ΒΟΥΡΑΚΗ                                       ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ                 

Keywords
Τυχαία Θέματα