Έκλεισαν τη Νομική λόγω ανέργων!

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί σωματεία ανέργων, από πολλούς εργασιακούς χώρους και τοπικές συνελεύσεις. Η προσυγκέντρωση ήταν στην πλατεία Ομονοίας και η πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Εκεί αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων προσπάθησε να συναντηθεί με τον υπουργό κ. Κουτρουμάνη, ο οποίος για ακόμα μια φορά έλειπε. Μετά την πορεία οι άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι θέλησαν να συγκεντρωθούν σε αίθουσα της Νομικής σχολής για να κουβεντιάσουν περαιτέρω κινητοποιήσεις τους για το ζήτημα της ανεργίας που απασχολεί πάνω από 1.000.000 ανθρώπους.

Εκεί αρχίζει ο παραλογισμός και

η πλήρης έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας από μεριάς κυβέρνησης και αρχών. Η συγκεκριμένη συνέλευση των ανέργων ήταν γνωστή στην ηγεσία της Νομικής, μιας και αντιπροσωπεία ανέργων είχε κλείσει αίθουσα, όπως ορίζουν οι κανόνες της σχολής. Σήμερα όμως η Σύγκλητος και η Κοσμητεία της Νομικής αποφάσισε να κλείσει τελείως τη σχολή ώστε, σύμφωνα με απόφασή τους, να αποφευχθούν τυχόν γεγονότα κατά τη διάρκεια της πορείας των ανέργων. Οι αιτιάσεις περί ασφάλειας του κτηρίου από τυχόν γεγόνοτα που μπορεί να συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της πορείας των ανέργων, αποτελούν χαμηλού επιπέδου αφορμές. Μήπως οι πραγματικοί λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε η Κοσμητεία με τη συναίνεση της Συγκλήτου, σχετίζονται με τις επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας κατά των μεταναστών που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο; Διότι σε όσες πορείες έχουν κάνει τα σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις ανέργων δεν έχει συμβεί το παραμικρό.

Κλίμα τρομολαγνείας καταγγέλλει η Ν. ΣΥΝ

Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΝ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της Κοσμητείας της Νομικής να αναστείλει την λειτουργία της σχολής χωρίς καμία δικαιολογία. Χαρακτηριστικά τονίζει: «Το σημερινό lock-out της σχολής με πρόσχημα τον φόβο επεισοδίων στην πορεία ανέργων, στο κέντρο της Αθήνας, αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως τέτοιου είδους πρακτικές έχουν στοχευμένη πολιτική κατεύθυνση. Η πράξη της Κοσμητείας αποτελεί ξεκάθαρη καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αφού ουσιαστικά απαγορεύτηκε στους ανέργους να διεξάγουν τη συνέλευσή τους στον χώρο της Νομικής σχολής».

Keywords
Τυχαία Θέματα