Τέλος στις επιτροπές για τις εκλογές στα ΑΕΙ ζητεί η ΠΟΣΔΕΠ

Το ζήτημα τέθηκε σε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη είχαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ Το θέμα των επιτροπών που ορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας για να συντονίσουν τις εκλογές στα πανεπιστήμια συζήτησαν τα μέλη του προεδρείου Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ
(ΠΟΣΔΕΠ) με τον νέο υπουργό Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη σε συνάντηση τους την Πέμπτη.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ ανέφεραν ότι οι επιτροπές αυτές δεν «λειτουργούν», καθώς ορίστηκαν εκτός πανεπιστημίων από την πρώην ηγεσία του υπουργείου για να εφαρμόσουν διατάξεις του νέου Νόμου Πλαισίου, για τις οποίες έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι διοικήσεις όλων των πανεπιστημίων της χώρας.
Παράλληλα έθεσαν τα μισθολογικά και θεσμικά αιτήματα των πανεπιστημίων, τις εξελίξεις πανεπιστημιακών που εκκρεμούν, τα θέματα της έρευνας. Ο υπουργός Παιδείας άκουσε όλα τα αιτήματα των πανεπιστημιακών τα οποία και υποσχέθηκε να μελετήσει.
«Συμφωνούμε στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας και την καταξίωση των Πανεπιστημίων. Θα αντιμετωπίσουμε ευρύτερα τα προβλήματα και ελπίζουμε να βρεθούν λύσεις» δήλωσε ο κ. Μπαμπινιώτης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΔΕΠ.
«Η Πολιτεία πρέπει να πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες πολιτικές και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία ΑΕΙ» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ν. Σταυρακάκης.
«Υπάρχουν τρόποι και διέξοδοι να ξεπεράσουμε μέσα από τις δομές των ίδιων των Πανεπιστημίων τα προβλήματα. Πρέπει να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης μετά από ένα διάστημα απαξίωσης. Το υπουργείο πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες που να δείχνουν στην πράξη ότι εμπιστεύεται τις διοικήσεις των ΑΕΙ» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ κυρία Ευγενία Μπουρνόβα.
Keywords
Τυχαία Θέματα