Δραματική η κατάσταση στην Κεφαλονιά! Κατεδαφιστέα 600 σπίτια - 5.000 άστεγοι

Tweet

Τεράστιες ανάγκες για τρόφιμα, στέγη και νερό. Συνεχείς μετασεισμοί, καταρρακτώδεις βροχές και ανυπόστατες πλην διαλυτικές φήμες για επικείμενο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Σύμφωνα με την "Ημερησία" 600 κατοικίες έχουν κριθεί μέχρι τώρα κατεδαφιστέες στην Κεφαλονιά ενώ 1.100 έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες και 1.400 ελαφρότερες βλάβες.

Θα υπάρξει πάντως και δεύτερος έλεγχος από τα κλιμάκια του ΤΕΕ. Για το νησί

θα δοθεί τετραψήφιο τηλεφωνικό νούμερο στο οποίο θα καλούν οι πολίτες για να ζητήσουν καταγραφή των ζημιών και για να απαντηθούν οι απορίες.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες, με τη συμμετοχή τριών υπουργών αποφασίστηκαν μέτρα για τους σεισμόπληκτους. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

- Καταβολή ενοικίου για 2 χρόνια σε όσους έχουν πιστοποιημένο πρόβλημα στέγασης

- Η αποκατάσταση των ζημιών όπου μπορούν να γίνουν, μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος Δημιουργία οικισμού με σπίτια διαφόρων κατηγοριών, με όλες τις αναγκαίες υποδομές για όσους δεν μπορούν να νοικιάσουν.

Οι τοποθεσίες όπου θα δημιουργηθούν οι οικισμοί αυτοί θα καθοριστούν από τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Κεφαλλονιάς. Επίσης ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος που πήρε μέρος στη σύσκεψη δήλωσε ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για όσες μέρες χρειαστεί.

Tags: σεισμόςΕγκέλαδοςΚεφαλονιά Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα