Διαγωνίως, του Θανάση τσιριγώτη

Η αστική βουλή στις προηγούμενες εκλογές (2009) είχε πέντε κόμματα (ΠΑΣOΚ - ΝΔ - ΚΚΕ - ΛΑOΣ - ΣΥΡΙΖΑ). Μέχρι σήμερα έχουν «γεννηθεί» άλλα τέσσερα (ΔΗΜΑΡ - Δ. Συμμαχία - Καμμένος - Κοιν. Συμφωνία). Όλα βρίσκονται σε δεξιά κατεύθυνση και ρότα, αλλά που σημαίνει

ότι το αστικό πολιτικό σκηνικό διασπάται και ανασυντίθεται με ταχύτατους ρυθμούς, ότι η οικονομική κρίση μετατρέπεται γοργά σε πολιτική κρίση που αγγίζει πρώτιστα τα καθαρόαιμα κόμματα των ξένων και ντόπιων αστών.

Ταυτόχρονα το ΠΑΣOΚ αλλά και η ΝΔ συρρικνώνονται εκλογικά, «σουρώνουν» από στελέχη και μέλη, αδυνατούν να πείσουν ακόμα, όπως λένε φίλοι της στήλης, «να πιουν και τον καφέ τους». Η δεξιόστροφη γέννα σε συνδυασμό με τη δημοσκοπική άνοδο των καθαρόαιμων φασιστών της Χρυσής Αυγής, πρέπει να μας οδηγήσει σε ανησυχία και προβληματισμό.

Όσο η «αγωνιστική περπατησιά» των εργαζομένων και του λαού δε βαθαίνει και δεν παίρνει ποιοτικά στοιχεία τόσο η πολιτική δεξιά θα προσπαθεί να καρπωθεί τη διαμαρτυρία, την αγανάκτηση και το θυμό.

* * *

Ώστε στα αστικά κόμματα εκτός από τα πολιτικά ψέματα πρέπει να υπάρχει πειθαρχία αλλιώς διαγράφονται με συνοπτικές διαδικασίες! Ώστε πρέπει να στοιχίζονται μέσα στη βουλή σ’ όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Αλλιώς αποπέμπονται, διαπομπεύονται, λοιδωρούνται.

Ώστε τα αστικά κόμματα μπορούν να διασπώνται ή να «φτιάχνονται» εν μια νυκτί (κυριολεκτικά) και μάλιστα να απαιτούν από όλους εμάς τη λήθη για τα όσα έπραξαν τα στελέχη τους.

Κατά τα άλλα η αριστερά και μάλιστα η κομμουνιστική έχει «ξύλινο λόγο», «μυρίζει παρελθόν» και άλλα παρόμοια, ενώ οι πάσης φύσεως Μαυρογιαλούροι βρίσκονται στο απυρόβλητο ανεξάρτητα αν στήριζαν «παντί τρόπω» τα βάρβαρα μέτρα κατά του λαού! Δυστυχώς φίλοι μας θα συμφωνήσουμε με τους εχθρούς μας. Η αριστερά πρέπει να πάψει να εκφέρει ξύλινο λόγο την εποχή της κρίσης. Ή θα μιλάει ατσάλινα ή ας πάψει να μιλάει!! O ξύλινος λόγος είναι λίγος για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

* * *

Για τη βάρβαρη επίθεση ενάντια στους γαλακτοπαραγωγούς της Δωδώνης στα Γιάννενα, ενάντια στο λαό και τη νεολαία, οι αναγνώστες του Λαϊκού Δρόμου γνωρίζουν.

Εκείνο όμως που δε σχολιάστηκε ακόμα είναι η «σιγή ασυρμάτου» που τήρησε ο Ριζοσπάστης και το ΚΚΕ.

Μηδέ φωνή μηδέ ακρόαση. Και καλά, γνωρίζουμε τις «πολιτικές παραξενιές» του Περισσού που ανακαλύπτει παντού και πάντα συνωμοσίες, προβοκάτσιες και δολοπλοκίες.

Αλλά στα Γιάννενα (21.2.2012) τον τόνο έδωσαν οι απελπισμένοι γαλακτοπαραγωγοί της Δωδώνης και κανένας κουκουλοφόρος δεν εμφανίστηκε ίσαμε το... Μιτσικέλι. Αλλά η ηγεσία του ΚΚΕ ό,τι δεν ελέγχει απόλυτα είτε το λοιδωρεί είτε το αποσιωπά. Σημεία των καιρών, αλλά κρίμα! Ας βγάλουν οι γαλακτοπαραγωγοί της Ηπείρου και κάθε αριστερός αγωνιστής τα συμπεράσματά τους.

* * *

Κουβέντα να γίνεται! O λόγος για τα αιτήματα - στόχους του ΚΚΕ, τα οποία συμπαρασύρουν κι όλο το αιτηματολόγιο των ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΝΑΡ και των ποικιλώνυμων ομάδων του εξωκοινοβουλευτικού χώρου.

Έτσι λοιπόν, το αίτημα

Keywords
Τυχαία Θέματα