Οι 10 πιο γνωστές πόλεις φαντάσματα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί μια πόλη να έχει εγκαταλειφθεί. Οικονομικοί λόγοι, φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές που προκαλούνται από πλημμύρες, κυβερνητική δράση, ανεξέλεγκτη ανομία ή ακόμη και πόλεμο. Κάποιες από τις εγκαταλελειμμένες πόλεις-φαντάσματα είναι πλέον τουριστικά αξιοθέατα, ενώ άλλες μπορεί να είναι επικίνδυνο ή παράνομο να τις επισκεφθείτε. Γνωρίστε 10 από τις πιο συναρπαστικές πόλεις-φαντάσματα σε όλο τον κόσμο...
10 – Bodie, Καλιφόρνια (ΗΠΑ)
Ιδρύθηκε το 1876. Ξεκίνησε σαν ένας μικρός
οικισμός ορυχείων και το 1880 ο πληθυσμός του έφτασε σχεδόν τους 10.000 κατοίκους. Στην αιχμή του υπήρχε ακόμη και Chinatown με αρκετές εκατοντάδες Κινέζους κατοίκους.
Η εξάντληση των πόρων όμως καθώς και μια καταστροφική πυρκαγιά το 1932 απομάκρυναν και τους τελευταίους κατοίκους της πόλης. Η πόλη χαρακτηρίστηκε ως Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο το 1961, και το 1962 έγινε Ιστορικό Πάρκο.
9 – San Zhi, Ταϊβάν
Στην περιοχή του San Zhi, ξεκίνησε να χτίζεται το φουτουριστικό αυτό χωριό ως καταφύγιο διακοπών πολυτελείας για τους πλούσιους. Ωστόσο, μετά από πολλά θανατηφόρα ατυχήματα κατά την κατασκευή, οι εργασίες σταμάτησαν. Η έλλειψη χρημάτων ήταν άλλος ένας λόγος που οι εργασίες δεν ξεκίνησαν ποτέ ξανά.
Μάλιστα, οι φήμες στην γύρω περιοχή λένε ότι η πόλη είναι πλέον στοιχειωμένη από τα φαντάσματα εκείνων που πέθαναν. 8 – Varosha, Κύπρος
Η Βαρόσα παλαιότερα ήταν μια πανέμορφη περιοχή, γεμάτη λουλούδια, και ένας από τους πιο πολυτελής προορισμούς διακοπών για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο..
Το 1974, ωστόσο, η τουρκική εισβολή στη Κύπρο διχοτόμησε το νησί. Οι πολίτες έφυγαν από τα σπίτια τους, με την ελπίδα κάποια στιγμή να επιστρέψουν. Η πόλη ερήμωσε και πλέον τελεί υπό τη διοίκηση του Τουρκικού στρατού και έχει περιφραχτεί με συρματοπλέγματα. Τα κτίρια σιγά σιγά καταρρέουν.
7 – Gunkanjima, Ιαπωνία
Το Hashima είναι ένα από τα 505 ακατοίκητα νησιά της περιφέρειας Ναγκασάκι στην Ιαπωνία. Βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιόμετρων από το ίδιο το Ναγκασάκι. Είναι επίσης γνωστό και ως Gunkan-jima που σημαίνει Θωρηκτό.
Δημιουργήθηκε το 1890 όταν μια εταιρεία με την επωνυμία Mitsubishi αγόρασε το νησί και άρχισε ένα πρόγραμμα ανάκτησης άνθρακα από το βυθό της θάλασσας. Αυτό προσέλκυσε περισσότερο κόσμο στην πόλη και το 1916 αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν τα πρώτα πολύ μεγάλα κτίρια.
Το 1959, η πόλη ήταν στην μεγαλύτερη ακμή της, και μπορούσε να υπερηφανεύεται για την πυκνότητα των 835 ατόμων ανά εκτάριο για το σύνολο του νησιού (1.391 ανά εκτάριο για τον οικισμό), μια από τις υψηλότερες πυκνότητες πληθυσμού που έχει καταγραφεί ποτέ σε όλο τον κόσμο.
Όμως τη δεκαετία του 1960 ήρθε το πετρέλαιο να αντικαταστήσει τον άνθρακα σε όλη την Ιαπωνία, τα ορυχεία άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και φυσικά δεν αποτέλεσε εξαίρεση το Hashimas. Το 1974, η Mitsubishi ανακοίνωσε επίσημα το κλείσιμο του ορυχείου.
Σήμερα η πόλη είναι εγκαταλελειμμένη και το ταξίδι σε αυτήν απαγορεύετ
Keywords
Τυχαία Θέματα