Δεκάδες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Tweet

Καταιγισμός ρουκετών μέσω αεροπορικών επιδρομών εξαπέλυσε το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον του Παλαιστινιακού εδάφους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά και δύο γυναίκες. Η επιθετικότητα του Ισραήλ και η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Παλαιστινιακού λαού αναμένεται να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, εν μέσω συνολικών γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην περιοχή.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσεις μια αεροπορική επιχείρηση με την ονομασία

«προστατευμένη παρυφή» (protected edge).

Έτοιμο το Ισραήλ και για χερσαίες επιχειρήσεις

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε, πως κοντά στη Λωρίδα της Γάζας έχουν αναπτυχθεί ενισχύσεις» προκειμένου αν κριθεί απαραίτητο να ξεκινήσει χερσαία επίθεση στα παλαιστινιακά εδάφη.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να κινητοποιηθούν και άλλες δυνάμεις του στρατού.

«Οι αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιήσαμε δεν συνιστούν παρά ένα στάδιο. Η επιχείρηση δεν έχει χρονικό όριο», τόνισε πηγή του ισραηλινού στρατού.

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες δεκάδων αρμάτων μάχης τα οποία είναι ανεπτυγμένα κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και έτοιμα να επέμβουν σε περίπτωση που αποφασιστεί επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού θυλάκου.

Ολοσχερής καταστροφή πέντε κατοικιών στη Λωρίδα της Γάζας

Αξιωματούχοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας υπολόγισαν από την πλευρά τους σε πάνω από 70 τον αριθμό των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πέντε κατοικίες καταστράφηκαν κατά τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών: τρεις στο Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, και άλλες δύο στο βόρειο τμήμα της περιοχής αυτής.

Tags: ΙσραήλβομβαρδισμόςΠαλαιστίνη Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα