Δε θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Οργάνωση - αντεπίθεση για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές πραγματοποιούνται στις 16 Μάη, 10 μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, όπου φάνηκε η τάση για αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ
και της ΝΔ υπέστησαν βαριά ήττα. Το νέο εκλογικό αποτέλεσμα όμως δε συνιστά και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα μονοπώλια εξουσιάζουν, η αστική τάξη δεν έχει κανένα πρόβλημα να δοκιμάσει νέα πρόσωπα, σχήματα, το πολιτικό σύστημα ανακαινίζεται. Μετά το στραπάτσο των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η ΕΕ και οι καπιταλιστές ετοιμάζουν τις σημερινές ή αυριανές κυβερνήσεις συνεργασίας. Φτιάχνουν νέα δίπολα «δεξιάς» με πυρήνα τη ΝΔ και «αριστεράς» με πυρήνα τους ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ για να συνεχίσουν να εγκλωβίζουν το λαό και να νοθεύουν τη ριζοσπαστικοποίηση. Νέα και παλιά διλήμματα ξανάρχονται στο τραπέζι: Ευρώ - δραχμή, μνημόνιο - αντιμνημόνιο, ήπια διαπραγμάτευση - σκληρή διαπραγμάτευση για ορισμένα ίδια ψίχουλα κοροϊδίας στους πιο εξαθλιωμένους.

Ολοι τους (ΣΕΒ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Καμμένος) σπέρνουν αυταπάτες στο λαό για να μπορεί να θερίσει περισσότερα κέρδη το κεφάλαιο.

Από κοντά στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και το οπορτουνιστικό συνονθύλευμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έτρεξε ξεπερνώντας ακόμα και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, για να συναντηθεί με τους ευρωλιγούρηδες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον αναζητώντας θέση θυρωρού σε κάνα υπουργείο. Σιγοντάρουν την κυβερνώσα αριστερά και συμμετέχουν στα σχέδια παγίδευσης του λαού.

Η ζωή και η εμπειρία από όλο τον κόσμο πολλά χρόνια τώρα έχουν δείξει πως πουθενά και ποτέ η λογική του μικρότερου κακού, οι δήθεν εύκολες λύσεις, η αριστερή κυβερνητική διαχείριση δεν άλλαξαν την κατάσταση για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους που σπουδάζουν.

Αλλωστε, τα προβλήματα παραμένουν. Κάθε φοιτητής πρέπει να κάνει κριτήριο τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του.

Απόρριψε διλήμματα, εκβιασμούς και αυταπάτες

Τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων μπορούν να επιβάλουν τη δική τους οργάνωση και αντεπίθεση για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Να θυμηθεί κάθε φοιτητής και φοιτήτρια και τα προηγούμενα χρόνια που έγιναν διαπραγματεύσεις, όπως οι «κοινωνικοί διάλογοι» για την Παιδεία (όπου συμμετείχαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ) και αποτέλεσμα είχαν την προώθηση όλων των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ για πανεπιστήμιο - επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι, οι γονείς των φοιτητών ξέρουν ποια ήταν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους και τους επιχειρηματίες και τώρα και πριν την κρίση: Μειώσεις μισθών που δικαιολογούνταν και από το μανδύα της διαπραγμάτευσης.

Τέτοια διαπραγμάτευση θέλει και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο λαός και η νεολαία να είναι στους δρόμους και να διεκδικούν καλύτερη διαπραγμάτευση για μερίδα της αστικής τάξης, με δεδομ

Keywords
Τυχαία Θέματα