Π. Σκουρλέτης: «Στα όρια του Συντάγματος η νέα σύσκεψη αρχηγών»

Την δυσαρέσεκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την σύγκλιση νέας σύσκεψης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μεταξύ των τριών εντολοδόχων αρχηγών και του κ. Φ. Κουβέλη. εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Π. Σκουρλέτης, μιλώντας τη Δευτέρα στο ΒΗΜΑ FM και στους Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο. Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι έχουν υπάρξει τοποθετήσεις και δεν υπήρχε λόγος νέας σύσκεψης και μάλιστα με τους 4 μόνο από τους

7 πολιτικούς αρχηγούς, πέραν της «δημιουργίας εντυπώσεων γύρω από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ». Πάντως ο κ. Σκουρλέτης, παρά την κριτική που άσκησε, αρνήθηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβιάζει το Σύνταγμα, απαντώντας ότι «κινείται οριακά εντός των Συνταγματικών πλαισίων».

Το κείμενο της συνέντευξης είναι το εξής:

Για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να συγκαλέσει και πάλι σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών
«Εμείς όχι μόνο είπαμε ότι δεν θα πάμε, αλλά εκφράσαμε και τη δυσαρέσκεια μας για αυτή την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία δεν μπορεί να βασιστεί μετά από αυτά που προέκυψαν από την διερευνητική φάση που περάσαμε. Έχει γίνει σύσκεψη με τους τρεις, έχουν γίνει δημόσιες τοποθετήσεις. Κατά συνέπεια δεν έχει καμία, απολύτως, πολιτική βάση να συγκαλείται ξανά σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών με τους τρεις εντολοδοχόδους, συν τον κ. Κουβέλη, το τελευταίο κόμμα σε ποσοστά στη Βουλή. Μετά από αυτά τότε να φωνάξουμε και τον κ. Καμμένο και την κυρία Παπαρήγα. Αυτό ειλικρινά είναι ακατανόητο. Θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι πιο προσεκτικός διότι φοβάμαι πάρα πολύ ότι περισσότερο αποσκοπεί στο να δημιουργηθούν εντυπώσεις γύρω από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για να αναζητηθεί μια πολιτική λύση, με βάση το ρόλο που πρέπει να παίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα».

Θέλετε να πείτε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίζει πολιτικό παιχνίδι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ Είναι πολύ σοβαρό αυτό
«Είπα αυτό που σας είπα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Δεν είναι υπεράνω κριτικής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έτσι δεν είναι; Υπάρχει ένα Σύνταγμα το οποίο προσδιορίζει ένα ρόλο κι αυτός ο ρόλος πρέπει να κινείται μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Υπάρχουν, προφανώς, ερμηνείες. Εγώ , λοιπόν, κάνω τη δικιά μου πολιτική εκτίμηση. Τη δικιά μου ερμηνεία και λέω ότι δεν υπάρχει τεκμηριωμένη βάση γι αυτή τη σύσκεψη».

Εκτιμάτε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κινείται εκτός Συνταγματικών ορίων με το να συγκαλέσει τη σημερινή σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών;
«Το εκτός Συνταγματικών ορίων είναι κάτι πολύ αυστηρό. Θα έλεγα όμως ότι κινείται οριακά εντός των Συνταγματικών πλαισίων».

Μιλάτε για μετεκλογική συγκυβέρνηση αλλά αφήνετε εκτός του κάδρου το ΠαΣοΚ. Καθώς το ΠαΣοΚ είναι ο πιο κοντινός του χώρος Είναι Κεντροαριστερά.
«Αυτό μόνο κατ όνομα. Είναι μια ιστορική προσέγγιση των πραγμάτων. Το ΠαΣοΚ ήταν στην εμπροσθοφυλακή της υλοποίησης μιας πολιτικής η οποία ήταν η πιο ακραία νεοφιλελεύθερη και η πιο εντός εισαγωγικών δεξιά πολιτική, από το 1974».

Υποχρεωτική από το εξωτερ

Keywords
Τυχαία Θέματα