ΑΠΘ:Συνεχίζεται η πρόκληση με καταδίκες των εργαζομένων

Tweet Κατηγορία: Εκπαίδευση στον Τύπο

  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Συνεχίζεται η πρόκληση με καταδίκες των εργαζομένων!

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ σήμερα στην Εισαγγελία

 

Από τη χτεσινή κινητοποίηση συμπαράστασης στους εργαζόμενους Κλιμακώνεται η επιχείρηση καταστολής των εργατικών αγώνων και
τρομοκράτησης των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

 

Σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν χτες από το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι 11 εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, που είχαν συλληφθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο. Στο μεταξύ χτες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε και πάλι στην αστυνομία να επέμβει στο πανεπιστήμιο και να συλλάβει όσους εμποδίζουν τη λειτουργία του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, αφού προηγούμενα ενημερώθηκε από τον πρύτανη ότι το κτίριο διοίκησης επανακαταλήφθηκε από ομάδα εργολαβικών υπαλλήλων και φοιτητών.

Οι 11 εργολαβικοί, στην πλειοψηφία τους ήδη απολυμένοι από την εργολαβία τεχνικών υπηρεσιών, καταδικάστηκαν για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης. Την ενοχή τους είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας, η οποία κατά την αγόρευσή της επικαλέστηκε μεταξύ άλλων και την επιστολή που απέστειλαν προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης οι πρυτανικές αρχές, καθηγητές και κοσμήτορες του ιδρύματος, με την οποία ζητούσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να σταματήσει ο πολυήμερος αγώνας των εργολαβικών.

Οι 11 εργολαβικοί εργαζόμενοι, άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν από νωρίς το πρωί, συνάδελφοί τους και φοιτητές του ΑΠΘ, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ, που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι και αθώοι. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Γιάννης Ζιώγας, εκλεγμένος σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κυβέρνηση και πρυτανεία, αποκάλυψαν με τον πιο καθαρό τρόπο τι έρχεται να υπηρετήσει η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ερχεται να χτυπήσει τους αγώνες των εργαζομένων και των φοιτητών, να τσακίσει το κίνημα αμφισβήτησης και ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτικής της, τη λειτουργία του πανεπιστημίου - «επιχείρηση».

Αυτή την πολιτική στηρίζει η πρυτανεία, απαιτώντας από τους εργαζόμενους στις εργολαβίες να δουλεύουν με 500 ευρώ το μήνα και χωρίς δικαιώματα, καλώντας επανειλημμένα την Εισαγγελία να παρέμβει και τα ΜΑΤ να επέμβουν, στήνοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος, βγάζει λάδι την κυβέρνηση και την πολιτική της, που σε πλήρη στοίχιση με τη δική του διοίκηση, αρνούνται να ικανοποιήσουν το αίτημα των εργολαβικών για λήξη της εργασιακής τους ομηρίας και απευθείας πρόσληψή τους από το ΑΠΘ. Αντί λοιπόν να απολογηθεί που δεν κηρύσσει έκπτωτους τους εργολάβους και δεν μισθοδοτεί απ' ευθείας τους εργαζόμενους στις

Keywords
Τυχαία Θέματα