Ανακοίνωση για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα ΠΠΣ

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

ΕΠΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟΥ –ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ  ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τη ΔΕΠΠΣ

Κοιν.   1.Υφυπουργό Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου

                                          2.ΕΠΕΣ των άλλων ΠΠΣ

                                       3. ΕΛΜΕ ΠΡΟΤΥΠΩΝ

              4. ΟΛΜΕ

class="rtejustify" >                   5.  ΠΟΣΔΕΠ           

Το ΕΠΕΣ του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων στην τελευταία συνεδρίασή του με θέμα την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία έκρινε  σκόπιμο να επισημάνει τα εξής:

Θεωρούμε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας  την αναβάθμιση των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ως αναγκαία αλλά όχι τη μόνη προϋπόθεση  για την αναβάθμιση αυτή. Σ’ αυτό το πνεύμα κρίνουμε σκόπιμο να τονίσουμε ότι η επιχειρούμενη με ταχύτατους ρυθμούς αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα ΠΠΣ χρειάζεται να προετοιμαστεί πιο προσεκτικά ώστε και τα ποιοτικά της αποτελέσματα να είναι ουσιαστικά και να μην αποτελέσει αρνητικό παράδειγμα  για την  υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα.

Αναλυτικότερα προτείνουμε:

1.      Να υπάρξει επιστημονική εποπτεία της αξιολόγησης των ΠΠΣ από ανώτερο θεσμικό όργανο όπως είναι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το οποίο είναι απαραίτητο  να συγκροτήσει ομάδες επιστημονικής στήριξης του εγχειρήματος   σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο.

2.      Να οργανωθούν το επόμενο τρίμηνο(Δεκέμβριος 2012-Φεβρουάριος) με επιστημονικό τρόπο προγράμματα ουσιαστικής επιμόρφωσης σε ζητήματα αξιολόγησης με έμφαση στην αξιολόγηση τέτοιου είδους σχολείων α. των διευθυντών των ΠΠΣ  και β. των σχολικών συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων .

3.      Να ξεκινήσει η πρώτη φάση της αξιολόγησης(Μάρτιος-Μάιος 2013) ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους σχολικούς συμβούλους να οργανώσουν μεθοδικά την παρακολούθηση των  πρώτων διδασκαλιών των εκπαιδευτικών αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων τους  ώστε να υπάρξει ένα πρώτο στάδιο παρατηρήσεων και παιδαγωγικών οδηγιών

4.      Να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς (Ιούνιος 2013) να επιμορφωθούν σε ζητήματα που η πρώτη φάση της αξιολόγησης θα κρίνει απαραίτητο

5.      Να συνεχιστεί το νέο σχολικό έτος η δεύτερη φάση της αξιολόγησης με δυνατότητα παρακολούθησης περισσότερων διδασκαλιών από τους σχολικούς συμβούλους αλλά και συστηματικής παρακολούθησης του εκπαιδευτικού έργου εντός της σχολικής μονάδας( λειτουργία ομίλων, εφαρμογή καινοτομιών κτλ.).

6.      Να αποτιμηθούν σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με την επιστημονική συμβολή  της Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita