Αγωνιστική κίνηση - Παρεμβάσεις ΠΕ: Προκήρυξη για το ΠΥΣΠΕ Ν. Κυκλάδων

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

Αγωνιστική Κίνηση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Προκήρυξη για το ΠΥΣΠΕ Ν. Κυκλάδων

                                                                 «Φυσάει μέσα στην οργισμένη καρδιά του λαού»

                                                                                                                   Τάσος Λειβαδίτης 

Βιώνουμε

ιστορικές στιγμές : ο κόσμος όπως το γνωρίσαμε και οι δικές μας προσωπικές προσδοκίες και σχεδιασμοί για το μέλλον ανατρέπονται καθημερινά, προς το χειρότερο. Στη βάση αυτής της μεγάλης κοινωνικής ανατροπής εις βάρος του κόσμου της εργασίας δεν κρύβεται κάποια ελληνική «ιδιαιτερότητα υπερδανεισμού και υπερδιογκωμένου κράτους», αλλά η δομική κρίση του ιδίου του καπιταλιστικού συστήματος και η προσπάθεια του κεφαλαίου να υπερβεί την κρίση του τσακίζοντας κάθε εργατική κατάκτηση. Σε όλη την Ευρώπη η ανεργία, η λιτότητα και η άνοδος της ακροδεξιάς αποδεικνύουν ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η νέα συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ) εγκαταλείποντας γρήγορα τη ρητορική της αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου επιδιώκει να επιφέρει το τελειωτικό κτύπημα στο μισθό, το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά δικαιώματα. Το πακέτο των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής 13,5 δις- με το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων να εφαρμόζεται άμεσα το 2013- σε συνδυασμό με τους προηγούμενους γύρους κοινωνικής λεηλασίας, οδηγούν όλους τους εργαζόμενους στις εποχές τους άγριου καπιταλισμού των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων. Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για τον πιο δύσκολο χειμώνα της μεταπολίτευσης, άλλοι με τους μισθούς πείνας που παίρνουν, άλλοι στην ανεργία και άλλοι μήνες απλήρωτοι, λόγω της αποθράσυνσης της εργοδοσίας. Μοναδική ορατή προοπτική η κινεζοποίηση της ελληνικής οικονομίας. 

Η εκπαίδευση στο στόχαστρο των Μνημονίων

Στην εκπαίδευση η χρονιά ξεκίνησε με τους χαμηλότερους διορισμούς των τελευταίων 40 χρόνων και σε αυτή την πραγματικότητα συζητούν και αύξηση του διδακτικού χρόνου, προκειμένου να μην προσλάβουν την επόμενη χρονιά αναπληρωτές.  Η επιτάχυνση του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αξιολόγηση και η παρωδία διαβούλευσης με τα στημένα ερωτηματολόγια αποδεικνύουν ότι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση και ο αναπροσανατολισμός τής στις νέες ανάγκες του κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί διαμέσου της αξιολόγησης.  Οι σκόπιμες διαρροές στο τύπο για εξετάσεις στο δημοτικό και οι δηλώσεις για σύνδεση μισθού –αξιολόγησης προδιαγράφουν το πραγματικό περιεχόμενο των κυβερνητικών στοχεύσεων. Κάθε αυταπάτη «περί καλής αξιολόγησης και «κάθε καλοπροαίρετη διάθεση διαλόγου» στην πράξη υπονομεύουν τα δικαιώματα του κλάδου. Η αξιολόγηση στοχεύει στην προσαρμογή της εκπαίδευσης στους δημοσιονομικούς στόχους της λιτότητας, στην

Keywords
Τυχαία Θέματα