SOS από ΑΕΙ και ΤΕΙ για τη χρηματοδότηση


Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζήτησαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματά τους.


Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχουν φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο και σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους φοιτητές και στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων και οι πρόεδροι των ΤΕΙ

σε έκτακτες συνόδους που είχαν χτες προκειμένου να συζητήσουν για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Η Σύνοδος των Πρυτάνεων τονίζει εκ νέου το αδιέξοδο λειτουργίας των Πανεπιστημίων, ύστερα από το κούρεμα των λογαριασμών τους και τη μη έγκριση των προϋπολογισμών τους, με αποτέλεσμα τα Πανεπιστήμια να αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες τους, όπως η φοιτητική μέριμνα, καθώς και το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο», κατέληξαν οι πρυτάνεις και δεσμεύτηκαν να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα για την επιστροφή των απολεσθέντων χρηματικών διαθεσίμων τους. Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζήτησαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα