Το φετινό Sani Gourmet ξεκίνησε

Η αυλαία για το 8ο φεστιβάλ γαστρονομίας άνοιξε χθες Παρασκευή 10 Μαΐου στο Sani resort στη Χαλκιδική, με 4 από τους πιο καταξιωμένους και βραβευμένους Έλληνες σεφ: τον Περικλή Κοσκινά στο «Sea you up», τον Έκτορα Μποτρίνι στο «Water», τον Δημήτρη Δημητριάδη στην «Ντομάτα» και τον Γιώργο Παπαϊωάννου στο «Ουζερί». Το φετινό θέμα; «Taking tradition into the future» ή αλλιώς η «Μνήμη της όσφρησης».

Ελληνικές γεύσεις και αρώματα που μας ταξιδεύουν πίσω στα καλοκαίρια

δίπλα στη θάλασσα, σε πολύτιμες Κυριακές με πρόσωπα αγαπημένα, σε φιλόξενα και γενναιόδωρα τραταρίσματα ηλικιωμένων συγγενών. Που στοιχειοθετούν το γαστρονομικό μας μέλλον. Το στοίχημα αυτό φιλοδοξούν να κερδίσουν 12 ευφάνταστοι σεφ, με όπλα τους τη γνώση, τη δημιουργικότητά τους και τα προϊόντα της ελληνικής γης και θάλασσας.

Τη σκυτάλη, θα πάρουν η Νένα Ισμυρνόγλου, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος, η Αναστασία Πουλιοπούλου, ο Νίκος Καραθάνος, ο Γιάννης Λουκάκος, ο Γιώργος Βενιέρης και ο Νίκος Κοντοσώρος με εποχικά, δημιουργικά μενού. Το πάντρεμα του φαγητού με το κρασί και την μπίρα το αναλαμβάνει ο σομελιέ Γιώργος Λούκας, έχοντας στη διάθεση του τα εκλεκτότερα προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών.

Τα μέχρι τώρα νέα είναι ότι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες για άλλη μια φορά αγκάλιασαν το εγχείρημα και γέμισαν και τα 4 εστιατόρια του Sani. Φήμες θέλουν τον «δικό μας» Περικλή Κοσκινά να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με το πεντανόστιμο μενού του:

«Ψαρόσουπα» (με λαβράκι ταρτάρ, πατάτα, καρότο, σέλινο και αχινό)«Χωριάτικη» (με ντομάτα γεμιστή, φρέσκια ρίγανη και χλωρό)Αυγό «τηγανητό» με άγρια σπαράγγια (με τραγανό αυγό, σπαράγγια, σύγκλινο και αρσενικό)Σφυρίδα γιουβέτσι«Λαδορίγανη» (με αφρό λεμονιού, κρέμα ελαιόλαδου, ρίγανη και κάππαρη)

Θα επανέλθουμε με νεότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα