Στου «Βασίλαινα», για να μη ξεχνιόμαστε

Το ιστορικό εστιατόριο της οικογένειας Βασίλαινα, στο ίδιο σημείο στον Πειραιά από το 1920, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία από τις πιο ώριμες και όμορφες στιγμές του. Ο δημιουργικότατος σεφ Ρενάτο Μεκόλι αποδεικνύει εμπράκτως πως δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις «έξαλλα» για να μαγειρέψεις μοντέρνα και νόστιμα. Δοκιμάσαμε καινούρια πιάτα, αλλά εκτιμήσαμε και τη θετική εξέλιξη παλαιότερων δημιουργιών του, που συν τω χρόνω αναβαθμίστηκαν σε σπεσιαλιτέ:

βαθιάς νοστιμιάς το φρέσκο καλαμάρι σχάρας με καπνιστή μελιτζάνα και λάδι σκόρδου, άψογη η τάρτα λεμονιού. Το μενού degustation των 10 πιάτων στα 30 ευρώ είναι από τα πιο απολαυστικά και value for money που έχουμε δοκιμάσει, το ίδιο κι εκείνο με τα 5 πιάτα στα 20 ευρώ. Αμφότερα αλλάζουν κάθε εποχή.

 

H λίστα με τα κρασιά, που περιλαμβάνει περίπου 50 ετικέτες κατά κύριο λόγο από τον ελληνικό αμπελώνα, ανανεώνεται σχεδόν κάθε μήνα, και είναι εύστοχα προσανατολισμένη στο να συνοδεύει τα φαγητά του μενού. Τιμολογιακά είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αφού οι τιμές στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν το διπλάσιο της τιμής της κάβας, ενώ προσφέρονται και 10 κρασιά σε ποτήρι. Επίσης, στο εστιατόριο διοργανώνονται τακτικότατα θεματικές γευσιγνωσίες οίνων Ελλήνων παραγωγών, οι οποίες πλαισιώνονται από ευφάνταστα και πολύ πετυχημένα μενού. Η πρόσφατη συνεργασία του Βασίλαινα με το σομελιέ Δημήτρη Μανωλάκο, μας προδιαθέτει για ακόμα πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

 

 Αιτωλικού 72 και Βιτωλίων, Πειραιάς, τηλ.: 210-46.12.457.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασίλαινα,vasilaina