Πάμε Κολωνάκι;

Malconi'As

Ένα καλόγουστο μαγαζί για όλες τις ώρες, με αέρα ιταλικό και design νεοαμερικανικής σχολής, άνοιξε στις αρχές Νοεμβρίου εκεί όπου βρισκόταν το Pizza Κολωνάκι. Λέγεται Malconi's και λειτουργεί από τις 9 π.μ. μέχρι και τη 1 π.μ. Την κουζίνα διευθύνει ο Γιάννης Κοσμαδάκης, που τον ξέρουμε από το Altro. Ο κατάλογος του μοιράζεται σε τρία διαφορετικά μενού τα οποία σερβίρει ανάλογα με την ώρα που θα το επισκεφτούμε: brunch μέχρι τη 1 μ.μ, μεσημεριανό μέχρι τις 6 μ.μ και

βραδινό ως την ώρα που κλείνει η κουζίνα. Το ατού του είναι η pizza που ψήνεται στον ξυλόφουρνο. Μπορείτε να διαλέξετε κάποια από τα κλασικά πιάτα ζυμαρικών, κρεατικά, σαλάτες, γλυκά αλλά και πολύ νόστιμα και δυναμωτικά σνακ για πρωινό.

 

 

Πατριάρχου Ιωακείμ 43 & Πλουτάρχου 23, Κολωνάκι, τηλ.: 210-72.48.920-2,

www.malconis.gr

 

CapannaΤrattoria με τα όλα της. Εδώ και λίγους μήνες έχει βρει τη θέση της στη γωνία Πλουτάρχου και Χάρητος. Πίσω από το Capanna βρίσκεται η διεύθυνση του Καλαμάκι-Κολωνάκι, που για χρόνια μας ταΐζει πολύ νόστιμα σουβλάκια. Στην ιταλική ταβέρνα αναμένεται να λειτουργήσει και ξυλόφουρνος και έτσι θα γίνει και pizzeria. Τα τυριά και τα αλλαντικά που χρησιμοποιούν τα εισάγουν από την Ιταλία, όπως και κάποια κρασιά που συμπληρώνουν τη μεγάλη, ελληνική οινολίστα τους. Γεύσεις καθαρές και απόλυτα ιταλικές, αφού το πλήρωμα της κουζίνας αποτελούν ένας σεφ από την κεντρική Ιταλία και δυο pizzaioli Ναπολιτάνοι. Ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι, εκτός Δευτέρας.

 

 Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι, τηλ: 210-72.41.777

Nama BarbequeΑπό τη Μύκονο με αγάπη στο Κολωνάκι. Από το Νοέμβριο το πρώην Coo, στο ισόγειο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus μεταμορφώθηκε σε μια ταβέρνα πολυτελείας που ασπάζεται την ελληνική κουζίνα και πιο πολύ τα θαλασσινά της. Μπορεί κανείς να φάει διάφορους ψαρομεζέδες, οστρακόδερμα, μικρά και μεγάλα ψάρια ημέρας, ανάλογα με αυτά που ψαρεύονται καθΆ εκάστην στη Χαλκίδα. Ουρές πεσκανδρίτσας, κολιοί, φούσκες, γοβιοί και άλλα τέτοια, σύμφωνα με την εποχή και τα μποφόρ. Μας άρεσε πολύ που η λίστα κρασιών διαθέτει ελληνικούς οίνους σε εξαιρετικά δίκαιες τιμές, που δεν συναντάμε συχνά στο Κολωνάκι. Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 μ.μ., ενώ όσο προχωράει η νύχτα μπορεί κανείς να απολαύσει και ποτό στο μπαρ με μόλις 5 ¤. Το Σάββατο και την Κυριακή είναι ανοιχτά από το μεσημέρι.

 

 Δεινοκράτους 1, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ.: 210-72.54.008.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές