Nice ’n’ easy

Θα ξεκινήσω με την Audrey Hepburn και θα συνεχίσω με τον Frank Sinatra. Ή μήπως με τον Marlon Brando;

Η θέση Το εστιατόριο βρίσκεται την πιο ακριβή γειτονιά του κέντρου της Αθήνας, στο Κολωνάκι, έχει όμως καταφέρει κόντρα στα δεδομένα της περιοχής να προσφέρει όλη μέρα φαγητό ποιότητας, καφέ και γλυκό σε πολύ καλές τιμές.

 

Η ατμόσφαιρα

Η ταπετσαρία από μεγάλους σταρ του αμερικανικού σινεμά προδίδει το παρελθόν του ιδιοκτήτη που είχε για χρόνια καταστήματα εστίασης στη Μέκκα του κινηματογράφου. Πολύ φιλική ατμόσφαιρα με παρέες κάθε ηλικίας και στυλ, σε άνετο χώρο με μεγάλα τραπέζια και «φιλόξενους», ευρύχωρους καναπέδες. Το σέρβις ανεπιτήδευτα ευγενικό και εξυπηρετικό.

 

Το φαγητό Μεγάλη ποικιλία από ενδιαφέροντα πιάτα από την ελληνική, τη διεθνή και την αμερικανικοκαλιφορνέζικη κουζίνα. Πολλά τρόφιμα είναι βιολογικής παραγωγής ενώ σε μεγάλο βαθμό η επιχείρηση έχει καταργήσει τους μεσάζοντες και προμηθεύεται πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιεί κατευθείαν από τους παραγωγούς. Δοκιμάσαμε την κλασική σαλάτα του Καίσαρα μόνο που εδώ λέγεται «Paul Newman» και ο σεφ έχει τυλίξει το μαρούλι μέσα στην τραγανή αγκαλιά μιας αραβικής πίτας. Από τα ορεκτικά μας κέρδισε η «Audrey Hepburn», δηλαδή ψητά λαχανικά με βιολογικό μελόξιδο, τυρί βουβαλίσιο και κατσικίσιο και υπέροχα μαραθοπιτάκια για συνοδεία. Τα ζυμαρικά με αλεύρι ζέα, τα «Marialeni’s», με μπρόκολο και μους από ανθότυρο ήταν αναπάντεχα νόστιμα όπως και ο «Sean Connery», ο βιολογικός σολομός φούρνου με ταμπουλέ από κινόα. Δύο πολύ πρωτότυπα και καλοφτιαγμένα πιάτα. Όπως έχει γίνει ήδη αντιληπτό το μενού είναι διανθισμένο με πιάτα που φέρουν το όνομα κλασικών σταρ του Χόλιγουντ. Έτσι, «Frank Sinatra» αποκαλείται το λαχταριστό φιλέτο μόσχου, «Elvis Presley» τα βουβαλίσια μπιφτέκια με γιαούρτι και τσάτνεϋ από βιολογικά κράνα και «Marlon Brando» το χάμπουργκερ με τσένταρ, πίκλες, ψητά κρεμμύδια και υπέροχες τηγανητές πατάτες. Τέλος, το ψωμί με αλεύρι ζέα όπως και το φύλλο για τις πίτες είναι δικής τους παρασκευής.

 

Ο λογαριασμός Από 12 με 15 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά.

 

Η κάβα Μικρή αλλά «ψαγμένη» λίστα με κρασιά, ποικιλία από μπίρες -ανάμεσά τους και ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες- και ένα πλήρως ενημερωμένο μπαρ.

 

Επιπλέον πληροφορίες Υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε μικρές μερίδες από τα περισσότερα πιάτα. Σερβίρονται επίσης ωμοφαγικά πιάτα, κάποιες ημέρες έχει σούσι και τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 3 μ.μ. αμερικάνικο brunch, με ποικίλα μαγειρέματα με αυγά. Ανοιχτό καθημερινά (και το Σ/Κ) από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1.30 π.μ.

 

 Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ: 210-36.17.201, www.niceneasy.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές