Πιπερονοστιμιές Φλωρίνης εκ Φλωρίνης

Ο εστιάτωρ Πέτρος Ναουμίδης διατηρεί επίσης σύγχρονο εργαστήριο στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας όπου μεταποιεί και συσκευάζει σε κομψά γυάλινα βάζα πιπεριές Φλωρίνης που καλλιεργεί η οικογένειά του με παλιό δικό τους σπόρο. Από αυτά τα προϊόντα δοκίμασα πατέ λιαστής πιπεριάς, πατέ μελιντζανοπιπεριάς και μουστοπιπεριές. Όσον αφορά στα πατέ, κορυφαίο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτό της λιαστής πιπεριάς, όπου τα «συμμετέχοντα» σκόρδο, καυτερή πιπεριά, καρύδι και

κάρδαμο ενισχύουν και αναδεικνύουν τις υπόλοιπες γεύσεις, χωρίς να τις καλύπτουν, ενώ το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο τα ενώνει και τα αναδεικνύει όλα, κυρίως την υπέροχη γεύση της λιαστής πιπεριάς. Οι μουστοπιπεριές είναι καυτερές, σαρκώδεις πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με λάχανο και καρότο, διατηρημένες μέσα σε άλμη και μούστο που μαλακώνουν κάπως την καυστικότητά τους. Εξαιρετικός μεζές για τσίπουρο (ειδικά για τους μυημένους διότι καίνε πολύ!), ταμάμ για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

 

 

Τα προϊόντα τα βρίσκουμε ενδεικτικά στα εξής μαγαζιά:

Salumeria, Μπαλάνου 5, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-22.85.85.Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης, Κοµνηνών 12, Θεσσαλονίκη, 2310-244.684.Mina’s Greece, Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο, 211-40.58.781.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιπερονοστιμιές Φλωρίνης, Φλωρίνης,piperonostimies florinis, florinis
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές