Ο καλύτερος Έλληνας Οινοχόος

... είναι ο Νικόλας Γιαννόπουλος.

Ακολουθώντας τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχοίας του 2014 ανέδειξε τον Νικόλα Γιαννόπουλο (Beverage Manager, Matsuhisa, Αθήνα – Μύκονος) για τρίτη συνεχή χρονια ως 1ο νικητή. Γεγονός πολύ σπάνιο στα διεθνή χρονικά! Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση που γίνεται ακόμη πιο σημαντική καθώς εξασφαλίζει τη συμμετοχή του νικητή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί

το 2016 στη Μεντόζα της Αργεντινής.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Απόστολος Πλαχούρας (Οινοχόος, Danai Beach Resort & Villas, Χαλκιδική) και την τρίτη ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου (Οινοχόος, Wine Not, Χαλάνδρι).

Το επίπεδο όλων των διαγωνιζομένων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο έχει αναβαθμιστεί το επάγγελμα του οινοχόου στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το κρασί και η ενασχόλησή τους με αυτό, καθιστούν τη θέση του οινοχόου απαραίτητη στο χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας. Επιπρόσθετα, στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας, ο ρόλος του οινοχόου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το ελληνικό κρασί και την προβολή του γενικότερα, αφού με τις οινικές προτάσεις του προς τους αλλοδαπούς πελάτες, λειτουργεί ουσιαστικά ως ο πρεσβευτής του στο εξωτερικό.

Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού.

Από αριστερά: Απόστολος Πλαχούρας (2ος), Νικόλας Γιαννόπουλος (1ος), Αλέξανδρος Τριανταφύλλου (3ος).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλληνας Οινοχόος,ellinas oinochoos