Η επέλαση των μπέργκερ - κεφάλαιο: Γαλλία

Ποια είναι το πιο δημοφιλές πιάτο ημέρας στη Γαλλία;

Το χάμπουργκερ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που αναφέρει ότι οι πωλήσεις μπεργκερ σε «παραδοσιακά» γαλλικά εστιατόρια έχουν αυξηθεί κατά 40% τα τελευταία δύο χρόνια, με τα τρία τέταρτα των εν λόγω εστιατορίων να προσφέρουν μπέργκερ στο μενού.

Επιπροσθέτως, το ένα τρίτο των εστιατορίων (σ.σ. και δεν εννούμε αλυσίδες γρήγορης εστίασης) δηλώνουν ότι «το μπέργκερ είναι το πιάτο

με τις μεγαλύτερες πωλήσεις», αναφέρει ο Bernard Boutboul, επικεφαλής της Gira Conseil, εταιρείας συμβούλων εστίασης στο Παρίσι, που πραγματοποίησε τη μελέτη. «Είναι πραγματικά πρωτόγνωρη για τη Γαλλία η προσφορά του μπεργκερ σε τόσα πολλά παραδοσιακά εστιατόρια» συμπληρώνει. Παραμερίζοντας την παραδοσιακή μπαγκέτα, αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του συνόλου των σάντουιτς που πωλούνται σε εθνικό επίπεδο, προσθέτει ο κ. Boutboul.

Παρά την παράδοση στο καλό φαγητό, οι Γάλλοι αγαπούν τα μπέργκερ. Περί τα 655 εκατ. τεμάχια πωλήθηκαν σε αλυσίδες ταχείας εστίασης στη Γαλλία το περασμένο έτος - με πρωτοστάτη τα McDonald's που διαθέτουν περισσότερα από 1.200 υποκαταστήματα εντός της χώρας - περισσότερα από οποιαδήποτε χώρα εκτός ΗΠΑ. Κατά ένα ειρωνικό τρόπο δε, τα γαλλικά McDonald' s πειραματίζονται με τα σάντουιτς-μπαγκέτες το τελευταίο διάστημα.

Γαλλικά εστιατόρια, μπιστρό και άλλα παραδοσιακά καθιστά μαγαζιά πούλησαν 247 εκατ. μπέργκερ, ενώ 68 εκατομμύρια ακόμη πωλήθηκαν σε καντίνες και ξενοδοχεία.

Εστιατόρια αμερικάνικου στυλ με ονόματα όπως Paris New York ή American Kitchen έχουν ξεπηδήσει στο Παρίσι ενώ εστιατορικοί οδηγοί παρακολουθούν τα νέα καταστήματα στο χώρο. Υπάρχει όμως και ένα πράγμα που θα μπορούσε να σοκάρει τους Αμερικανούς θαμώνες αυτών των καταστημάτων: οι Γάλλοι προτιμούν να τρώνε το μπέργκερ τους με ένα μαχαίρι και πιρούνι.

Πηγή: Matlack. C. (2014). More French Restaurants Put 'Le Hamburger' on the Menu. Paris: Bloomberg Business week.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία,gallia