Μην πετάτε άλλο φαγητό!

Περισσότεροι από 4,2 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων και ποτών καταλήγουν κάθε χρόνο στη χωματερή μόνο στη Βρετανία.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μια ακόμη έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα για τη σπατάλη φαγητού, που είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα της εποχής. Δεν είναι φυσικά μόνο οι Βρετανοί το πρόβλημα. Οι Αμερικανοί υπολογίζεται πως πετάνε ακόμα περισσότερο φαγητό, ενώ η Ελλάδα έχει βελτιώσει κάπως τις επιδόσεις της από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Παρόλα αυτά, τα ποσοστά στον δυτικό κόσμο παραμένουν υπερβολικά υψηλά.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα που διενήργησε το Πρόγραμμα Δράσης για τη σπατάλη, μια κυβερνητική διεύθυνση που ασχολείται ειδικά με το θέμα στη Βρετανία, η μέση βρετανική οικογένεια στέλνει στα σκουπίδια φαγητό αξίας 60 λιρών το μήνα, περίπου 24 γεύματα δηλαδή. Το χειρότερο δε είναι πως τα μισά από αυτά είναι τρόφιμα που πετιούνται απευθείας από το ψυγείο ή το ντουλάπι ενός νοικοκυριού, χωρίς να έχουν ανοιχτεί ή μαγειρευτεί καν. Δυστυχώς, παρότι το θέμα έχει τεθεί σε όλους τους τόνους το τελευταίο διάστημα με επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, φαίνεται πως τα ποσοστά σπατάλης παραμένουν υψηλά -ακόμα και στο κρέας που έχει και υψηλότερη αξία.

Οι Βρετανοί πετάνε κάθε χρόνο ποσότητα κρέατος που αντιστοιχεί σε 96 εκατομμύρια κοτόπουλα το χρόνο! Τα τρόφιμα όμως που πετιούνται περισσότερο στη Βρετανία είναι το ψωμί, οι πατάτες και το γάλα. Καθημερινά καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων ποσότητες ψωμιού που αντιστοιχούν σε 24 εκατομμύρια φέτες, 5,8 εκατομμύρια πατάτες και 5,9 εκατομμύρια ποτήρια γάλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα