Κλαμπ σάντουιτς με ζυμωτό ψωμί και απάκι

Πεντανόστιμο σνακ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Αν φτιάξουμε και μια πράσινη σαλάτα θα απολαύσουμε ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.

Διαδικασία Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει. Το βγάζουμε από το τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος

σοτάρουμε το απάκι για 2 - 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες.

 

Αλείφουμε 1 φέτα ψωμιού με λίγη μαγιονέζα ή πέστο βασιλικού, στη συνέχεια βάζουμε 1 φύλλο μαρουλιού, τα κομμάτια από το φιλέτο κοτόπουλου, το τυρί και σκεπάζουμε με 1 φέτα ψωμιού, επίσης αλειμμένη με λίγη μαγιονέζα ή πέστο βασιλικού. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, 1 φύλλο μαρουλιού και το απάκι. Κλείνουμε το σάντουιτς με 1 φέτα ψωμιού αλειμμένη με μαγιονέζα ή πέστο βασιλικού.

 

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή πράσινη σαλάτα εποχής και μπίρα.

 

Συμβουλές

Αν θέλουμε να κάνουμε το κλαμπ σάντουιτς πιο ελαφρύ, μπορούμε να αλείψουμε τις φέτες ψωμιού με μια απλή μουστάρδα και να αντικαταστήσουμε το απάκι με βραστό φιλέτο γαλοπούλας.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψητό κοτόπουλο από την προηγουμένη.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλαμπ,klab