Καρυδοκουραμπιέδες

Την Αρκαδιανή την έχετε ακουστά; Αν όχι, μάλλον δεν μας διαβάζετε, γιατί εμείς τουλάχιστον την αναφέρουμε συχνά. Όλο και σε κάποιο αξιόλογο προϊόν της θα πέσουμε στην γύρα μας στην αγορά: μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, λικέρ, κουλουράκια αλλά και χειροποίητα ζυμαρικά, όλα φροντισμένα και νόστιμα, φτιαγμένα με μεράκι από τις γυναίκες που εργάζονται σε αυτό το εργαστήρι της Γορτυνίας. Και η ποικιλία συνεχώς αυξάνει, αφού οι κυρίες είναι υπέρ το δέον εργατικές. Ίδιες μέλισσες. Τέτοιες μέρες λοιπόν εφοδιάζουν την αγορά με τους καρυδοκουραμπιέδες τους. Παρά το όνομά τους αυτοί

δεν έχουν μεγάλη σχέση με τους κλασικούς κουραμπιέδες. Μόνο η άχνη ζάχαρη με την οποία είναι πασπαλισμένοι και το ανθόνερο παραπέμπουν στο κλασικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Κατά τα άλλα περιέχουν καρύδι αντί αμυγδάλου, σιμιγδάλι αντί αλευριού και διόλου βούτυρο. Μια νόστιμη, παραδοσιακή συνταγή σε όμορφο κουτί με κορδελίτσα. Οι εορτάζοντες των ημερών, σκεφτείτε τους και ως εναλλακτικό κέρασμα για συναδέλφους, φίλους και λοιπούς που σίγουρα θα έχουν βαρεθεί να τρώνε τους κλασικούς.

 

 Θα τους βρείτε στα εξής καταστήματα: Cactus (Kωστή Παλαμά 50, Νίκαια, τηλ.: 210-49.32.901) και Τα καλούδια της Χαράς (Λεωφ. Δημοκρατίας 78, Ηλιούπολη, τηλ.: 210-97.08.680). Για περισσότερες πληροφορίες και σημεία διανομής, επικοινωνήστε με την Αρκαδιανή, στο τηλ.: 27910-27.161.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρυδοκουραμπιέδες,karydokourabiedes
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές