Γρανίτα σοκολάτα με σπιτική κομπόστα

Ξεσκονίστε την παγωτομηχανή σας! Φτιάχνουμε σορμπέ σοκολάτα και το σερβίρουμε με μια υπέροχη καλοκαιρινή κομπόστα.

ΔιαδικασίαΓρανίτα: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και μόλις βράσει το σιρόπι, περιχύνουμε με αυτό την κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει και το βάζουμε να

παγώσει καλά στο ψυγείο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

Κομπόστα: Καθαρίζουμε τα φρούτα, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Κόβουμε τα βερίκοκα στα δύο και τα ροδάκινα στα οχτώ. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τους γλυκάνισους και τη βανίλια. Βράζουμε για 5 λεπτά (ο χρόνος μετράει μετά το σημείο βρασμού). Προσθέτουμε τα φρούτα και βράζουμε άλλα 3 λεπτά. Αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο να δροσίσει.

Σερβίρισμα: Μοιράζουμε την κομπόστα σε ατομικά μπολ ή βαθιά πιάτα και συνοδεύουμε με γρανίτα σοκολάτα.

Συμβουλή

Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα. Βγάζουμε, ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 5-6 φορές ή και περισσότερο, αν έχουμε περιθώριο χρόνου. Ανά μισή ώρα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη σπάζοντας τους κρυστάλλους που δημιουργούνται στο εσωτερικό του μείγματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα