Γλυκό «σαλάμι»

Εν αναμονή του νέου τεύχους των Γλυκών Ιστοριών, ο μετρ της ζαχαροπλαστικής μας δίνει τη συνταγή του για το αγαπημένο μας μωσαϊκό. Ποιος μπορεί να αντισταθεί;

Διαδικασία Tεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσέχοντας να μην καεί. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με το μείγμα.

Απλώνουμε

στην επιφάνεια εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο, κατά μήκος της μεγάλης πλευράς της. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σφιχτά, πιέζοντας με τα χέρια μας για να δώσουμε στο γλυκό κυλινδρικό σχήμα. «Στρίβουμε» τις άκρες του χαρτιού, σαν καραμέλα, και «στρώνουμε» το μωσαϊκό τα χέρια, ώστε να γίνει ισόπαχο και ομοιόμορφο. Το βάζουμε προσεχτικά στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες ή μέχρι να σφίξει. Για να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες. Συνοδεύουμε με φρέσκο γάλα.

Keywords
Αναζητήσεις
gliko salami
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές