Γλυκές ιστορίες

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος της νέας σεζόν. Σπεύσατε...

Γλυκά με σφολιάτα

Σεντ Ονορέ, ταρτ τατέν, μπουγάτσα, καλτσόνε, σκεπαστή πίτα με σοκολάτα και φιστίκι, τάρτα με σύκα, μιλφέιγ, κρουασάν… Τι κοινό έχουν όλα αυτά τα υπέροχα γλυκά; Γίνονται με σφολιάτα και μάλιστα σπιτική, την οποία μαθαίνουμε να φτιάχνουμε βήμα-βήμα. Κι όχι μόνο λευκή, αλλά και σοκολατένια!

 

Τα αλμυρά του Στέλιου

Τι μαγειρεύει ο Στέλιος στην κουζίνα; Μικρά κέικ

με μουστάρδα και αντζούγιες, Κέικ με πέστο βασιλικού και ντοματίνια, Πανακότα με ροκφόρ, Πίτα με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης και Τάρτα με ξερά σύκα και γραβιέρα. Πέντε συνταγές που μοιάζουν με γλυκά αλλά είναι αλμυρά!

 

Χτύπησε το κουδούνι……ώρα για διάλειμμα! Τα πιτσιρίκια με τι θα κολατσίσουν; Με τα δικά σας μπισκότα και κούκις, φυσικά. Νόστιμα και υγιεινά, φτιαγμένα από τα χεράκια σας.

 

Τούρτες παγωτό

Τρεις υπέροχες ιδέες για ένα δροσερό κέρασμα εν μέσω φθινοπώρου.

 

Με μία βουτυρόκρεμα

Την αρωματίζουμε με καφέ, την εμπλουτίζουμε με φιστίκι ή την κάνουμε σοκολατένια. Και μετά; Τη βάζουμε πάνω σε κάπκεϊκ, γεμίζουμε με αυτή ρολό και τούρτες και την απολαμβάνουμε εις τριπλούν.

 

Εδιμβούργο, σου ’ρχομαι!

Τι θα φιλεύαμε τον Σον Κόνερι, αν καταδεχόταν να μας επισκεφτεί; Σόρτμπρεντ, «μεθυσμένο» κέικ με μπράντι -το λεγόμενο «tipsy cake»-, ψωμάκια σκόουνς για το πρωινό ή το τσάι, πουτίγκα και λεμονόκρεμα (lemon curd).

 

Γλυκό μου Πήλιο

Η Εύη Βουτσινά μάς δίνει τρεις υπέροχες συνταγές από το Πήλιο: έναν ιδιαίτερο μπακλαβά, μία μηλόπιτα και πετιμέζι από φιρίκια.

Το τεύχος Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 17 Σεπτεμβρίου μόνο με 4 €.

Keywords
Τυχαία Θέματα