Το δικό σου μπέργκερ θα είναι το καλύτερο!

Αυτή την Κυριακή ο Γαστρονόμος αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση μπέργκερ. Με 10 τέλειες συνταγές, για όλα τα γούστα. Και πολλά πολλά άλλα.

Μπέργκερ, αγάπη μου: Κλασικό, με σάλτσα ροκφόρ ή με φιλέτο σολομού; Τσιζ μπέργκερ ή τσίλι, μπέργκερ μανιταριών ή λαχανικών, όπως κι αν το προτιμάτε, σε παραλλαγές, με ιδιαίτερες σάλτσες, ψωμιά και γαρνιτούρες από τους σεφ του περιοδικού. Οδηγίες και όλα τα μυστικά για να μεταμορφώσουμε το πιο δημοφιλές φαστ φουντ σε εκλεκτό έδεσμα.

 

Αλλιώτικα γεμιστά: Μελιτζάνες, κολοκύθια,

πιπεριές και ντομάτες με ιδιαίτερες γεμίσεις, από μοσχαράκι κοκκινιστό μέχρι ρύζι στραπατσάδα!

 

Από γκασπάτσο σε χιουνκιάρ: Το «καλό» τραπέζι του Γαστρονόμου μας ταξιδεύει στη Μεσόγειο.

 

«Συκάτες» λιχουδιές: Το βασιλικό φρούτο σε μοντέρνες μεταποιήσεις. Στο φούρνο με λάδι και αλατοπίπερο (!), σε άλειμμα, σε τσάτνι, ποσέ σε ούζο σαν γλυκό του κουταλιού.

 

Πιάτα ημέρας από 1 έως 4 ευρώ το άτομο: χοιρινές μπριζόλες «παναρισμένες» με μυρωδικά στο τηγάνι, κοτόπουλο με κάρυ, φρέσκα κρεμμυδάκια και κριθαράκι, μπολονέζ με κιμά κοτοπουλου, αμπελοφάσουλα με εύκολη σάλτσα φέτας, αφράτη ομελέτα με ντοματίνια και γραβιέρα, ψάρι στο φούρνο με ντομάτες και πατάτες, μελιτζάνες γιαχνί, μπαρμπούνια αχνιστά με γλυκό κρασί. Και επιπλέον 5 γεύματα στο πι + φι. 

 

Σαλάτες μετά τυρού και γλυκόξινων αρτυμάτων: Γραβιέρα Νάξου και γαλοτύρι ή κατίκι Δομοκού και ευφάνταστες βινεγκρέτ σε δύο σαλάτες - έκπληξη.  

Τα μυστικά των σεφ: Μαθαίνουμε να καθαρίζουμε σαρδέλες, πώς τις φιλετάρουμε και πώς τις «παντρεύουμε».

 

Michael Isabella: Συναντήσαμε τον διάσημο Αμερικανό σεφ που μαγειρεύει ελληνικά.

 

Η μαγείρισσα της Ανάφης: Ταξιδέψαμε στο μακρινό κυκλαδονήσι και μάθαμε τις ντόπιες λιχουδιές από την κ. Μαργαρίτα.

 

Καθείς και το κέικ του: Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί τέσσερα μοναδικά κέικ σοκολάτας, με φρουί γλασέ, με μπανάνες ή με ινδική καρύδα και τα συνοδεύει με ιδιαίτερες σος.

 

Με την Καθημερινή αυτής της Κυριακής, 16 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα