Για μελομακάρονα και κουραμπιέδες στο «Φύσις»

Κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων ξεκινάω να συγκρίνω συνταγές για μελομακάρονα και κουραμπιέδες, αποφασισμένη να φτιάξω μόνη μου τα παραδοσιακά αυτά γλυκάκια. Τελικά όμως, δεν ξέρω πώς συμβαίνει, ποτέ δεν προλαβαίνω. Γι’ αυτό είμαι πολύ ευτυχής που υπάρχουν κάποια ζαχαροπλαστεία που τα φτιάχνουν αξιοπρεπώς. Γιατί δεν ξέρω για εσάς, αλλά λίγα πράγματα μπορούν να μου χαλάσουν τη διάθεση τόσο όσο ένα κακοσιροπιασμένο

και άνοστο μελομακάρονο ή ένας κουραμπιές χωρίς καλοκαβουρδισμένο αμύγδαλο.

Φέτος, δε χρειάστηκε καν να αρχίσω την έρευνα αγοράς· μου ήρθαν στο γραφείο φρέσκα-φρέσκα σε δύο μεγάλες κούτες από το ζαχαροπλαστείο «Φύσις». Το κουτί με τους κουραμπιέδες ανοίχτηκε πρώτο και αμέσως μοσχοβόλισε ο τόπος. Βούτηξα γρήγορα-γρήγορα δύο, για να προλάβω πριν εξαφανιστούν, και με γοργές κινήσεις άνοιξα και το δεύτερο κουτί. Εκεί κρύβονταν τα μελομακάρονα, σε μικρότερες μπουκίτσες από ό,τι έχουμε συνηθίσει, για όσους θέλουν να προσέχουν λίγο τη σιλουέτα τους. Από αυτά δοκίμασα τρία.

Οι εντυπώσεις και από τα δύο μπισκότα ήταν πολύ θετικές. Οι κουραμπιέδες αφράτοι, μυρωδάτοι και όσο πρέπει εύθρυπτοι, με το καβουρδισμένο αμύγδαλο να «ακούγεται» όσο πρέπει. Τα μελομακάρονα ήταν σωστά μελωμένα, δηλαδή μαλακά και σιροπιασμένα μέσα και τραγανά απ’ έξω. Όπως μας ενημέρωσε ο ένας εκ των ιδιοκτητών. κ. Νταλιάνης, ήταν σιροπιασμένα με μέλι Κυθήρων.

Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε το «Φύσις» την περίοδο των γιορτών, θα βρείτε, επίσης, την κλασική τους βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς που φτιάχνουν κάθε χρόνο, βασιλόπιτα με σιρόπι αγαύης αντί ζάχαρης, καθώς και τρεις διαφορετικούς κορμούς: ανάμεικτος με βανίλια Μαδαγασκάρης, κρέμα σοκολάτας και μπισκουί κακάο (φτιάχνεται με μαύρη ζάχαρη), σοκολάτα-κάστανο (με μαύρη ζάχαρη επίσης) κι ένας με βιολογικό κακάο και σιρόπι αγαύης αντί για ζάχαρη. Όλοι τους είναι με χαμηλά λιπαρά, γιατί ως βάση τους έχουν το γάλα και όχι την κρέμα γάλακτος.

Ζαχαροπλαστείο Φύσις, Μεσογείων 450, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210-60.90.740.
Keywords
Αναζητήσεις
κουραμπιέδες κυθηρων
Τυχαία Θέματα
Φύσις,fysis