Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως

Τραπέζι στης Νένας για κρασί και μεζέ σε καλές τιμές.

Η θέση Το εστιατόριο στεγάζεται σε μια όμορφη, παλιά μονοκατοικία με αυλή, επί της λεωφόρου Κηφισίας. Δίπλα βρίσκεται η κάβα Vinifera, που ανήκει στον ιδιοκτήτη του εστιατoρίου κ. Ζουμπούλη.

Η ατμόσφαιρα Το καλοκαίρι οι «Γεύσεις» λειτουργούν στην αυλή. Τα τραπέζια στήνονται κάτω από τα ψηλά δέντρα, ανάμεσα σε λουλούδια και φυτά. Ο φωτισμός είναι διακριτικός, η ατμόσφαιρα χαλαρή και το κρασί ρέει άφθονο, μέχρι να καταφθάσουν τα πιάτα της σεφ

Νένας Ισμυρνόγλου, που είναι και η βασική ατραξιόν των «Γεύσεων».

Το φαγητό Αντί σαλάτας προτιμήσαμε τα ψητά κολοκυθάκια με προσούτο, ψημένο μέχρι να γίνει τραγανό, κοπανισμένο και έπειτα πασπαλισμένο πάνω από το πιάτο ωσάν καρύκευμα. Βασιλικός, λάδι, φρέσκια ντομάτα, κρουτόν-κραμπλ και στο κέντρο ένα αυγό ποσέ, ο κρόκος του οποίου ρέει και παίζει το ρόλο σάλτσας που ενοποιεί το σύνολο. Ένα καλώς ενορχηστρωμένο πιάτο με αρώματα, φρεσκάδα και υφές, που μας εισήγαγε όμορφα στην ισμυρνόγλεια κουζίνα. Συνεχίσαμε με μια αυτοσχέδια τάρτα αποτελούμενη από τραγανό φύλλο, το οποίο η σεφ αλείφει με πέστο μυρωδικών και από πάνω σερβίρει τρυφερά κομμάτια μοσχαριού, που έχει μαρινάρει επίσης σε μυρωδικά. Έκρηξη αρωμάτων. Από τα ορεκτικά δεν είχαμε τελειώσει, τόσες οι ενδιαφέρουσες επιλογές.

Εκτός του κυρίως καταλόγου μας κίνησαν το ενδιαφέρον τα πιάτα που προτείνονταν στην κατηγορία Bar a vins του μενού, η οποία απευθύνεται σε όσους θέλουν να απολαύσουν το κρασί τους συνοδεία μεζέδων, χωρίς την αναγκαστική αλληλουχία ορεκτικών και κύριων πιάτων· μια σαφώς πιο οικονομική πρόταση εξόδου, όπου η σεφ φαίνεται να εξαντλεί την δημιουργική της δεινότητα στο να προσφέρει ευφάνταστες, νόστιμες και καινούργιες ιδέες ακόμη και με ταπεινά υλικά, όπως οι φτερούγες κοτόπουλου ή η πίτα σουβλακιού. Με αυτήν φτιάχνει, για παράδειγμα, μια πολύ νόστιμη εκδοχή πίτσας, ατομικού μεγέθους, με φρέσκο κατσικίσιο τυρί, περγαμόντο και δυόσμο. Από το ίδιο μενού επιλέξαμε και το σαγανάκι με λιωμένες γραβιέρες, κρασί, πέστο μυρωδικών (το πανταχού παρόν!) και δυόσμο, το οποίο έμοιαζε περισσότερο με ελληνικό φοντί, όπου βουτούσες τραγανά αραβικά πιτάκια με πάπρικα. Οι μεζέδες αυτής της κατηγορίας κυμαίνονται από 3 έως 6,50 ευρώ και μπορούν να παραγγελθούν αυτόνομα, μαζί με ποτό, ή ως ορεκτικό σε ένα πλήρες μενού.

Στα κυρίως οι επιλογές τείνουν προς το κρέας, αλλά με κάποιες ωραιότατες επιλογές για τους λάτρεις του ψαριού, όπως ο μπακαλιάρος χουνκιάρ, ένα signature dish της κ. Ισμυρνόγλου, που συνδύαζε το σφιχτό ψαχνό του παστού ψαριού με την μαστιχωτή και μπαρουτοκαπνισμένη μελιτζανοσαλάτα της, της οποίας είμαστε οπαδοί από την εποχή που τη σέρβιρε με καλαμάρι. Ο μπακαλιάρος είναι ξαλμυρισμένος στην εντέλεια και μαγειρεμένος με δεντρολίβανο και φρέσκα μανιτάρια. Οι φίλοι των φρέσκων ζυμαρικών θα ενθουσιαστούν με τα ραβιόλια γεμιστά με μανιτάρια και σάλτσα από κατίκι και δεντρολίβανο, ένα κάπως χειμωνιάτικο αλλά πολύ νόστιμο και στιβαρό πιάτο. Οι κρεατοφάγοι θα απολαύσουν τις λεπτές φέτες μοσχαριού ψημένες με μαεστρία στη σχάρα (παραμένουν τρυφερές), με ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη. Συνοδεύονταν με σαλάτα ρόκα και μια ελληνική εκδοχή της αργεντίνικης σάλτσας chimichurri με ντομάτα. Για το τέλος αφήνω το μοσχαρίσιο φιλέτο, κλασική αντρική επιλογή, που σερβίρεται με μια φίνα σάλτσα κόκκινου κρασιού, θυμάρι, πράσινο πιπέρι και τηγανητές πατάτες κομμένες σε κυβάκια.

Σε γενικές γραμμές το μενού είναι πληθωρικό, οι επιλογές πολλές και η παρόρμηση να δοκιμάσεις από όλα μεγάλη. Ωστόσο, θα σας παροτρύναμε να κάνετε κράτει γιατί η σεφ επιδεικνύει ταλέντο και στη ζαχαροπλαστική, στην οποία εφαρμόζει το ένστικτό της για συνδυασμούς αρωμάτων και γεύσεων, με πολύ καλά αποτελέσματα. Η τάρτα λεμονιού με γλυκό κυδώνι και κρεμ ανγκλέζ είναι ένα από τα παραδείγματα.

Ο λογαριασμός Με σαλάτα, ορεκτικό και κύριο θα πληρώσετε γύρω στα 30 - 40 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Η κάβα Λόγω της αυτάδελφης κάβας Vinifera, η επιλογή σε κρασιά, μπίρες και σκληρά ποτά είναι μεγάλη.

Επιπλέον πληροφορίες Κάποιες θέσεις πάρκινγκ υπάρχουν επί του πεζοδρομίου, αλλιώς στα γύρω στενά.

Λεωφ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, τηλ.: 210 80 01 402.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεύσεις,gefseis