Ένα «ξέφωτο» στον Κεραμεικό

Περπατώντας στη γειτονιά του Κεραμεικού, με τις καλοστεκούμενες αλλά και λησμονημένες μονοκατοικίες, σκοντάψαμε μπροστά σε μια αυλή. Ένα άχτιστο κομμάτι ανάμεσα στα χαμηλά σπίτια που έχει υποστεί ολική μετάλλαξη: πρασινάδες και αναρριχώμενα φυτά, δέντρα με πυκνά φυλλώματα, χρώματα στο περβάζι, φρεσκοστρωμένο χαλίκι και τραπεζάκια κάτω από δροσιά.

Αυτή είναι η όψη του Cabezon από την οδό Προδίκου. Η κύρια είσοδος όμως βρίσκεται επί της Κεραμεικού, στον αριθμό 110. Από εκεί μπαίνετε σε μια σάλα σπιτιού με ρουστίκ ντεκόρ και παλιακή ατμόσφαιρα, χώρος με χαρακτήρα που μαρτυρά πολλή

προσωπική δουλειά.

Πρόκειται για ένα νεο-καφενέ που λειτουργεί ένα μήνα. Το όνομά του είναι παρμένο από την ισπανική καθομιλουμένη και σημαίνει ξεροκέφαλος. Το μενού, μια κάρτα δυο σελίδων, περιλαμβάνει καφέ και ποτά, μπίρες και αλκοόλ της παρέας (τσίπουρο, ούζο, κρασί). Για το απαραίτητο τσιμπολόγημα υπάρχουν οκτώ πιάτα, μαγειρευτά και του τηγανιού όπως και μια πίτα ημέρας.

Πιάστε μια θέση στο μοναστηριακό τραπέζι, που ενδείκνυται για μεγάλες παρέες ή και για μικρότερες με προοπτική να γνωριστούν μεταξύ τους, διαφορετικά, προλάβετε το ξακρισμένο τραπεζάκι με καθίσματα- λάστιχα αυτοκινήτου. Σε ρόλο μουσικού χαλιού, η ενδιαφέρουσα βαβούρα του νεαρόκοσμου ολόγυρα.

Cabezon, Κεραμεικού 110, Κεραμεικός, τηλ: 215 550 6414
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κεραμεικό,kerameiko