Rock &Balls

Εντυπωσιακό σκηνικό, θεματική κουζίνα με κεφτεδάκια και πολλά «ντεσιμπέλ» στο νέο στέκι της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Η θέση Η νέα άφιξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι το «Rock & Balls», ένα all day cafe-bar-restaurant για καφέ, κοκτέιλ και φαγητό. , που στεγάζεται στην εντυπωσιακή προπολεμική πολυκατοικία, γνωστή ως «γκρι κτίριο».

Η ατμόσφαιρα Το εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο μιας εντυπωσιακής προπολεμικής πολυκατοικίας, γνωστής και ως

«γκρι κτίριο». Μεγάλος και φωτεινός ο χώρος, εντυπωσιάζει. Το ίδιο και το ιδιαίτερο μαγειρικό κόνσεπτ που προτείνει ο σεφ Παναγιώτης Ξύγκος, ο οποίος στο παρελθόν είχε δουλέψει στο πλευρό του Ντομινίκ Περό, προσωπικού σεφ του Φρανσουάν Μιτεράν. Το κόνσεπτ βασίζεται σε αυτό που αποκαλούμε comfort food. Εν προκειμένω, στους φουρνιστούς κεφτέδες. Χαρούμενο και οικονομικό, το «Rock & Balls» είναι ένα μαγαζί για κάθε μέρα. Απλώς θα ήταν όλα πιο καλά εάν τα ντεσιμπέλ χαμήλωναν για να ευνοούνται οι συζητήσεις.

Το φαγητό Διαλέγεις τους κεφτέδες που θέλεις (χορτοφαγικούς με βάση τις φακές, τα μανιτάρια και τα αρωματικά, από κοτόπουλο ή από 100% μοσχάρι, από χοιρινό ή από σπαλομπριζόλα και μπέικον), τη σάλτσα που προτιμάς (μπάρμπεκιου, τσένταρ, παρμεζάνα, μανιταριών, ντομάτας, πέστο) αλλά και τη γαρνιτούρα: ριζότο με μανιτάρια, σπαγκέτι, κριθαράκι, τραγανές πατατούλες μπέιμπι, πουρέ ή ψητά λαχανικά. Μπορείς επίσης να τους ταιριάξεις με διάφορα είδη ψωμιού, να τους κάνεις μπέργκερ ή να τους γευτείς σε μπριός. Εμείς δοκιμάσαμε κεφτέδες από μοσχάρι και εκείνους από κοτόπουλο (πολύ μας άρεσε το άρωμα που τους δίνει το σέλερι), ωραίο ριζότο και ψητά λαχανικά με σος μπαλσάμικου. Από τις σαλάτες διαλέξαμε την οργκάνικ, με λάχανο-καρότο, κράνμπερι, μάνγκο, τόφου και μια σος που «έβγαζε» πορτοκάλι, και από τα πιάτα ημέρας -τα οποία θα εμπλουτίζονται διαρκώς-, μια βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας. Για επιδόρπιο φτιάξαμε «σάντουιτς» με cookies και παγωτό σοκολάτα.

Ο λογαρισμός Υπολογίστε 10-12 ευρώ το άτομο, χωρίς ποτό.

Η κάβα Πολλές επιλογές σε κάθε τύπο αλκοόλ και αρκετά κοκτέιλ. Σερβίρουν πολύ ωραίο καφέ.

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Η κουζίνα κλείνει τα μεσάνυχτα. Είναι πολύ δύσκολο να σταθμεύσετε το αυτοκίνητο σας στην περιοχή, οπότε καλύτερα να προτιμήσετε κάποιο από τα μέσα μεταφοράς. Εξυπηρετεί να αποβιβαστείτε στη στάση Μοναστηράκι, με το μετρό (μπλε γραμμή) ή τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Rock & Balls, Bασιλικής 2 και πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ. 210 32 11 112.
Keywords
Τυχαία Θέματα